22 / 07 / 2024

İstanbul'da 7+2 havuzlu villa mı, Ankara'da 5+1 penthouse mu? İşte iki ilin en pahalı satılık konutları!

İstanbul'da 7+2 havuzlu villa mı, Ankara'da 5+1 penthouse mu? İşte iki ilin en pahalı satılık konutları!

Fahiş oranlarda artan konut fiyatları barınma krizini tetiklerken, İstanbul ve Ankara'nın en pahalı satılık evleri belli oldu. İstanbul'da 7+2 havuzlu villa ve Ankara'da 5+1 penthouse'un satış fiyatı arasında sadece 90 bin TL fark var. İşte ayrıntılar...




Güncel rakamlara göre İstanbul ve Ankara'da şu anda toplam 185 bin 592 adet satılık konut ilanı bulunuyor. Güncel ilanlara göre, megakent İstanbul'un ve başkent Ankara'nın en pahalı satılık konutları belli oldu. İstanbul'da 7+2 havuzlu villanın ve Ankara'da 5+1 penthouse'un satış fiyatları görenleri şaşırttı. 

İstanbul'daki 7+2 havuzlu villanın ve Ankara'daki 5+1 penthouse'un arasındaki 90 bin TL'lik fark, konut tercihlerinin de değiştiğini gözler önüne serdi. Bu rakam akıllara 'villada mı yoksa penthouse'ta mı yaşamak istersiniz?' sorusunu getirdi. 

İstanbul da 7+2 havuzlu villa mı, Ankara da 5+1 penthouse mu? İşte iki ilin en pahalı satılık konutları!

İSTANBUL'UN EN PAHALISI KEMER COUNTRY'DE

İstanbul'un en pahalı satılık konutu Eyüpsultan ilçesinin Göktürk Merkez Mahallesinde yer alıyor. Kemer Country'de yer alan villanın satış fiyatı 390 milyon Türk Lirası olarak açıklandı. 

İstanbul kapsamında 133 bin 171 adet ilan arasından en pahalısı olan Kemer Country'de yer alan 7+2 bahçeli villa, hem müstakil hem de havuzlu. Söz konusu villanın brüt alanı 2 bin 300 metrekare, net alanı da 2 bin 150 metrekare. 

3 katlı olan villada şu an kiracı olduğu ve kiracının Ağustos ayının sonu itibarıyla tahliye edilebileceği belirtildi. Yaşı 21-25 arasında olarak belirtilen villanın 5 adet banyosu bulunuyor. 

İstanbul da 7+2 havuzlu villa mı, Ankara da 5+1 penthouse mu? İşte iki ilin en pahalı satılık konutları!

ANKARA'NIN EN PAHALI SATILIK EVİ 5+1 PENTHOUSE

Başkent Ankara'daki en pahalı ev ise Çankaya Alacaatlı Mahallesindeki İncek Prestij Konutları'nda yer alıyor. Ankara'daki 52 bin 451 adet ilan arasında en yüksek fiyatlı konut 5+1 penthouse oldu.

İncek Prestij Konutları'ndaki penthouse'un fiyatı 300 milyon Türk Lirası olarak belirlendi. Başkentteki en pahalı evin, bahçeli villalardan ya da müstakil konutlardan değil de rezidanstan olması dikkatleri çekti. 

Brüt alanı 1000, net alanı da 800 metrekare olan penthouse rezidans, otel konseptinde tasarlandı. 300 milyon TL'lik evin 5 ayrı yatak odası, kendi özel havuzu, özel saunası, sinema odası, masaj ve spor odası olarak kullanılabilecek odası bulunuyor. 

Ayrı giriş-çıkışlı müştemilatı olan penthouse rezidansın; merkezi ısınma sistemi, balkonu yer alıyor. Şu an boş durumda olan evin 6 ve üzeri sayıda banyosu bulunuyor. 30'dan yüksek katlı ve 5-10 yıllık bir yapıda yer alan penthouse, eşyalı durumda. 

Sahibindencom'da yer alan güncel ilanlara göre, İstanbul'daki villa da Ankara'daki penthouse da krediye uygun şekilde satışa sunuluyor. 

KONUT PİYASASINDA DURGUNLUK BAŞLADI MI?

Konut satışları son 10 aydır düşerken; Merkez Bankası tarafından açıklanan Konut Fiyat Endeksi'ne göre de Şubat'ta konut fiyat artış hızı ilk kez enflasyonun gerisinde kaldı. Mart ayında ise konut fiyat endeksi, aylık yüzde 1,2 ve yıllık yüzde 52 artış gösterdi. Üç büyükşehir için fiyat değişimi değerlendirildiğinde, Mart'ta İstanbul ve  Ankara  için yüzde 1,  İzmir  için yüzde 0,6 artış kaydedildi.

Konut yatırımı yapacaklar neden 1+1 almalı. Arsa alanlar ne kadar beklemeli?

Kirada yüzde 25 zam sınırının kaldırılması ekonomiyi nasıl etkileyecek? 

Konut sahipleri ve kiracılar arasında 'ev gösterme' krizi! Hangi şartlarda kiracılar evi göstermek zorunda? 


Geri Dön