28 / 04 / 2024

İstanbul'da 855 bin bağımsız bölüm dönüştürüldü! Dönüşmesi gereken yaklaşık 600 bin konut daha var!

İstanbul'da 855 bin bağımsız bölüm dönüştürüldü! Dönüşmesi gereken yaklaşık 600 bin konut daha var!

Türkiye'de kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırıldı. Kentsel dönüşüm projelerine ilişkin bilgi veren Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler'de şimdiye kadar 60 bin, İstanbul'da ise 855 bin bağımsız bölümün dönüştürüldüğünü söyledi.



Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler'de şimdiye kadar 60 bin, İstanbul'da ise 855 bin bağımsız bölümün dönüştürüldüğü söyledi. Kentsel dönüşümün bazı bölgelerde manipülasyon ve siyasi linç alanı haline getirildiğinin altını çizen Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, bütün engelleme girişimlerine rağmen İstanbul’da şu anda 170 bin konutluk kentsel dönüşümün devam ettiğini ifade etti.

Esenler Belediye Başkanı Göksu, Esenler 15 Temmuz Millet Bahçesi'nde düzenlenen toplantıda İstanbul’daki kentsel dönüşüm çalışmalarını değerlendirdi. Göksu, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından toplumun, kentsel dönüşümün önemini anladığını ve bu meselenin İstanbul'daki her bir siyasetçi için ve her yerel yönetici için hayat kurtarma çalışması haline geldiğini altını çizdi.

 İstanbul da 855 bin bağımsız bölüm dönüştürüldü! Dönüşmesi gereken yaklaşık 600 bin konut daha var!

ESENLERİN DÖNÜŞÜMÜ İÇİN 18 MİLYAR TL HARCANDI

Kentsel dönüşüm konusunun zaman zaman siyasi manipülasyon ve siyasi linç haline getirildiğinden şikayetçi olan Göksu, şu ana kadar Esenler’in dönüşümü için 18 milyar Türk Lirası harcadıklarını söyledi. Kentsel dönüşümde başarılı olmaları için bazı noktalara dikkat çeken Göksu, "Başarılı olmamız için 3 temel aklın odaklanması gerekiyor. Birincisi siyasi akıl, ikincisi toplumsal akıl, üçüncüsü de medya aklı. Üç akıl ortaklaşa odaklanırsa çok rahatlıkla bu süreçten sonuç elde edebiliriz" diye konuştu.

Yenişafak'ta yer alan detaylara göre, sürekli davalarla yıldırılmak istendiklerine dikkati çeken Göksu, “Şu ana kadar 60 küsur bin konut yıkılmış, yapılmış. Bunların binlercesi bizim tarafımızdan yıkılmış, yapılmış. Bize açılan bir tane dava yoktur" dedi.

 İstanbul da 855 bin bağımsız bölüm dönüştürüldü! Dönüşmesi gereken yaklaşık 600 bin konut daha var!

3 BİN 494 KONUT TESLİM EDİLDİ

Kentsel dönüşümde gelinen noktaya ilişkin bilgi veren Göksu, şimdiye kadar 3 bin 494 konutun teslim edildiğini ve 3 bin 981 konutun inşaat çalışmamalarının devam ettiğini belirtti. Yeni projelere ilişkin bilgi veren Göksu, "Şimdi ikinci büyük etabımız başlıyor yaklaşık 6 milyon metrekarelik bir alan. Taşıdığımız yerleri park yapıyoruz, yol yapıyoruz" diye belirtti.

ACİL DÖNÜŞMESİ GEREKEN 600 BİN KONUT VAR

Kentsel dönüşümde herkesin sorumluluk sahibi olduğunu belirten Göksu, şunları kaydetti: "Devletimiz, belediyelerimiz, hükümetimiz, halkımız hep beraber bir sorumluluğun üstesinden geleceğiz. İstanbul'da bugün nereden baksanız 1,6-1,8 milyon arasında dönüşmesi gereken konut var. İvedilikle dönüşmesi gereken yaklaşık 600 bin konut olduğu ifade ediliyor. Benim Esenler'de sürekli kullandığım bir şey var. Çocuklarınıza tabut değil konut bırakın."

 İstanbul da 855 bin bağımsız bölüm dönüştürüldü! Dönüşmesi gereken yaklaşık 600 bin konut daha var!

170 BİN YAPIDA DÖNÜŞÜM DEVAM EDİYOR 

İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin de bilgi veren Göksu, "İstanbul'da şu anda devam eden 170 bin bağımsız bölümü kapsayan kentsel dönüşüm inşaatı var. Bunun 140 bin konutluk kısmı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Ak Parti belediyeleri tarafından sürdürülüyor. 30 binini ise özel şirketler yapıyor. Esenler'de şimdiye kadar 60 bin bağımsız bölüm dönüştürüldü. İstanbul'da ise 855 bin bağımsız bölüm dönüştürüldü" dedi.

ABD'de yeni konut satışları yüzde 12,3 artışla beklentileri aştı!

Benzin ve motorin 50 TL! Akaryakıtta büyük deprem! Sürücüler hemen şimdi göz atın! 


Geri Dön