Ekonomi

İstanbul'da Aralık ayının zam şampiyonu belli oldu! İstanbul’da perakende fiyatı en fazla artan ürün...

İstanbul’da perakende fiyatı en fazla artan ve azalan ürünler resmen belli oldu. İşte İstanbul'un Aralık ayı zam şampiyonları ve fiyatları...  Açıklanan son dakika verileri kapsamında, İTO’nun İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi’nde yer alan 242 ürünün 121’inin perakende fiyatı yükselirken,  27 ürünün fiyatı düştü, 94 ürünün fiyatında ise değişim yaşanmadı

İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından, Aralık 2022'de bir önceki aya göre İstanbul’da perakende fiyatı en fazla artan ve azalan ürünler, fiyatları ve değişim oranlarıyla beraber resmen duyuruldu.

Açıklanan son dakika verileri kapsamında, İTO’nun İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi’nde yer alan 242 ürünün 121’inin perakende fiyatı yükselirken,  27 ürünün fiyatı düştü, 94 ürünün fiyatında ise değişim yaşanmadı. 

İşte İstanbul’da perakende fiyatı en fazla artan ve azalan ürünler... 

İTO’nun İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi’nde yer alan verilere göre; Aralık 2022'de sağlık ve kişisel bakım harcamaları grubunda yer alan ilaçlar, yüzde 46,95 ile fiyatı en fazla yükseliş gösteren ürün olarak kaydedildi. 

Fiyatında yükseliş olan diğer ürünler arasında ise gıda harcamaları yaş kuru sebze ve meyveler alt grubundan yüzde 42,17 ile yeşil soğan, yüzde 27,76 ile yaş üzüm, konut harcamaları grubundan yüzde 25,02 ile şehir şebeke suyu, kültür eğitim ve eğlence harcamaları grubundan yüzde 25,00 ile bilimsel ve edebi kitap, gıda harcamaları grubundan yüzde 21,66 ile soğan ve yüzde 16,72 ile elma olarak belirlendi. 

KARNABAHAR FİYATI YÜZDE 22,14 GERİLEDİ 

Aralık 2022'de gıda harcamaları grubunda bulunan karnabahar fiyatı yüzde 22,14 gerileyerek fiyatı en düşen ürün şeklinde tespit edildi. 

Fiyatında gerileme yaşanan diğer ürünler arasında ulaştırma ve haberleşme harcamaları grubundan yüzde 21,73 ile şehirler arası otobüs bilet ücreti, kültür eğitim ve eğlence harcamaları grubundan yüzde 15,16 ile maç giriş bilet ücreti, gıda harcamaları grubundan yüzde 12,30 ile portakal ve yüzde 10,88 ile ıspanak bulundu. 

İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından 2022 yılının Kasım döneminde İstanbul'da perakende fiyatı en çok artan ve en çok azalan harcama kalemleri de şaşırtmıştı. İstanbul Ticaret Odasınca (İTO), İstanbul’da kasımda fiyatı önceki aya göre en çok artan ürün yüzde 28,22 ile domates olarak belirlenmişti.

Veriler açıklandı, dış ticarette tarihi açık rekoru verildi!

SSK ve BağKur emeklilerinin 2023 Ocak zammı az önce tek tek hesaplandı! En düşük maaşları duyan resmen zil takıp oynadı!

ŞOK Market çılgın indirimi duyurdu! 1.000 ürünün fiyatı dip yaptı! Ayçiçek yağı, çay, şeker! 2 Ocak 2023 fiyat listesi