29 / 04 / 2024

İstanbul'da az katlı ve genç binalara ilgi artıyor!

İstanbul'da az katlı ve genç binalara ilgi artıyor!

Gayrimenkul Uzmanı Arzu Turan asrın felaketi olarak belirtilen depremlerden sonra, İstanbul'da az katlı ve genç binalara ilginin arttığını söyleyerek, önemli açıklamalar yaptı. İşte detaylar...



10 şehri kapsayan deprem felaketinden sonra dikkatler uzmanların senelerdir uyarı yaptığı İstanbul’a çevrildi. İstanbul'un risk haritası doğrultusunda gayrimenkul sektöründe bazı bölgelere yönelik ilgi artarken, özellikle az katlı ve villa tarzı konutlarda talepte de artış yaşanıyor. 

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, nüfusun yoğun ve yüksek katlı yapılaşmanın ağırlıkta olduğu kent merkezinde kendini güvende hissetmeyenlerin, risk haritasında alt katmanda yer alan ilçelere yöneldiğini kaydeden Gayrimenkul Uzmanı Arzu Turan aranan binalarda ‘yaş ve kat’ kriterinin ön plana çıktığını dile getirdi.

İstanbul da az katlı ve genç binalara ilgi artıyor!
 
Mega kent İstanbul’da güvenli konut arayışı arttı 

Aktarılan detaylara göre, Türkiye'de yaşanan ve çok geniş bir coğrafyayı etkisi altına alan deprem felaketi sonrasında tüm Türkiye’de herkes yaşadığı konutun ne kadar güvenli olduğunu sorgulamaya ve yayınlanmış fay haritalarını dikkatle incelemeye başladı. Senelerdir uzmanların uyarılar yaptığı mega kent İstanbul’da ise artık tehlikenin kapıda olduğunu herkes kabul ediyor. Bu doğrultuda özellikle yüksek katlı ve eski binalarda oturanlar ciddi bir endişe duymaya başladı. Buna bağlı olarak fiyatlarda da kriterler değişiyor, az katlı binalara yönelik ilgide ciddi bir artış yaşanıyor. 


Geri Dön