Ulaşım

İstanbul’da bayramda toplu ulaşım ücretsiz! Metrolar 24 saat açık olacak! Su ve doğalgaz kesintisi yapılmayacak!

İstanbul Belediyesi yaklaşan Ramazan Bayramı tatili öncesi hazırlıklarını tamamladı. İBB bayram boyunca toplu ulaşımın ücretsiz yapılacağını belirtirken, metroların 24 saat boyunca çalışacağını da duyurdu. Ayrıca su ve doğalgaz kesintisinin yapılmayacağı da bildirildi.İBB’den yapılan yazılı açıklamaya göre, bayram boyunca toplu ulaşım ücretsiz olacak

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala İstanbul Büyükşehir Belediyesi de (İBB) hazırlıklarını tamamladığını bildirdi. İBB’den yapılan yazılı açıklamaya göre, bayram boyunca toplu ulaşım ücretsiz olacak. Metroların ise 24 saat aralıksız çalışacağını belirten İBB, Ramazan Bayramı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda İstanbul’da 25 bin personelin görev yapacağını bildirdi.

İBB’nin açıklamasında kişiselleştirilirmiş kart kullanan İstanbullulara toplu ulaşım hizmetinin de ücretsiz verileceği belirtilirken, metroların da 24 saat esasına göre yolcu taşıyacağı kaydedildi. Toplu ulaşımda yolcu yoğunluğunun anlık olarak takip edilerek, gerekli hatlara ek seferler konulacağı kaydedildi.

TEMİZLİK BAKIM ÇALIŞMALARI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri bayram ziyaretleri ve gezileri için tüm temizlik ve bakım çalışmalarının da yapıldığını açıkladı. Ramazan Bayramı tatilinde su, doğalgaz, itfaiye, zabıta, temizlik ve güvenlik hizmetlerinin aksamadan devam ettirileceğini açıklayan yetkililer, bayram tatili boyunca arıza halleri dışında altyapı çalışmasının yapılmayacağı, su ve doğalgaz kesintisinin yapılmayacağı kaydedildi.

25 BİN PERSONEL GÖREVLİ

İBB yetkilileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kapsayan 3,5 günlük bayram tatiline hazırlanırken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin de vatandaşların huzurlu bir bayram geçirmesi için 25 bin personel, binlerce araç ve ekipmanla sahada olacağı bilgisini verdi.

EK SEFERLER DÜZENLENECEK

Yazılı açıklamada, ayrıca İETT, otobüs hatları ile metrobüste tatilin ilk iki günü cumartesi günü planına göre seferlerin gerçekleştirileceği belirtilirken, 23 Nisan günü ise normal pazar günü tarifesinin uygulanacağı kaydedildi. Ayrıca bayram tatili boyunca garajlarda yedek otobüs ve şoför bulundurulacağı belirtilirken, gerek duyulması halinde ek seferler konarak yolcu yoğunluğunun azaltılacağı bildirildi.

METROLAR 24 SAAT ÇALIŞACAK

 

Metro İstanbul’un bayram boyunca işletmesini yaptığı 18 hatta günlük toplam 16 bin 588 sefer düzenleyeceği bildirildi. Gece metrosunun; M1, M2, M4, M5, M6 ve M7 metro hatlarında 21 Nisan Cuma gününden 23 Nisan gece yarısına kadar aralıksız seferlerine devam edeceği belirtilirken, M3 Kirazlı-Kayaşehir Merkez Metrosu, M9 Bahariye-Olimpiyat Metrosu, T4 Topkapı-Mescid-i Selam Tramvayı, T5 Cibali-Alibeyköy Cep Otogarı Tramvayı, F1 Taksim-Kabataş Füniküleri ile F4 Boğaziçi Ü./Hisarüstü-Aşiyan Füniküleri seferlerine ise saat 01.00’e kadar devam edileceği kaydedildi.

Bu arada  T1 Kabataş-Bağcılar, M8 Bostancı-Dudullu-Parseller, T3 Kadıköy-Moda, TF1 Maçka-Taşkışla ve TF2 Eyüp-Piyer Loti hatlarındaki metro seferlerinin ise normal saatinde sona ereceği belirtildi.  Şehir Hatları’nda ise pazar ve resmi tatil günlerindeki sefer tarifesi uygulanacak.