27 / 04 / 2024

İstanbul'da binaların çatılarına güneş panelleri kurulacak! 

İstanbul'da binaların çatılarına güneş panelleri kurulacak! 

AK Parti ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Binali Yıldırım, İstanbul'da uygun binaların çatısına güneş paneli kurmayı planladıklarını açıkladı.



AK Parti ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Binali Yıldırım, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla sosyal medya hesaplarından, "Gelecek nesillere daha temiz, daha rahat, daha yaşanabilir bir İstanbul bırakmak için projelerimiz hazır." mesajını paylaştı. Ardından İBB Başkan Adayı Yıldırım, İstanbul için hazırladığı projelerin detaylarını paylaştı. 

Güneş Gazetesi'nde yer alan habere göre, Dünya Çevre Günü'yle ilgili mesaj yayınlayan İBB Başkan Adayı Binalı Yıldırım, çevreyle ilgili projelerinin detaylarını da verdi. İstanbul'da uygun binaların çatılarına güneş panelleri kurmayı plandığını söyleyen Yıldırım, "Üretilen elektrikle büyükşehrin enerji ihtiyacı karşılanırken, çatısı kullanılan binaların ortak alan elektrik gideri de karşılanacak" dedi.

5 yıl içinde 588 MW güneş paneli kurmayı planladıklarını aktaran Yıldırım, uygun binaların çatılarında kurulacak güneş panellerinin elektrik üreteceğini söyledi. Binali Yıldırım, “Üretilen elektrik büyükşehrin enerji ihtiyacı için kullanılırken, çatısı kullanılan binaların ortak alan elektrik gideri karşılanacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, elektrik ihtiyacını yenilenebilir enerjiden karşılarken, İstanbullu’nun ev bütçesine katkı sağlanacak. Apartmanların, sitelerin ortak alan elektrik gideri, İBB tarafından kurulacak güneş panellerinin ürettiği enerjiyle karşılanacak” ifadelerini kullandı. 

 


Geri Dön