Kent Haberleri

İstanbul'da bu bölgeler boşaltılmalı! Japon deprem uzmanı bir bir anlattı: Marmara Bölgesi risk altında!

32 senedir Türkiye’de yaşayan Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, İstanbul depreminin ne zaman olacağını kimsenin yüzde 100 bilemeyeceğine dikkat çekti ve "Bir sene içinde de olabilir, on sene içinde de... Ama hemen şimdi hazır olunmalı" şeklinde konuştu. İşte ayrıntılar...

Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Modeli Çalışma Kurulu üyesi olan ve deprem bölgesinde incelemeler yapan Yüksek Mimar ve Yüksek İnşaat Mühendisi Yoshinori Moriwaki, yaklaşan büyük Marmara depremi ve Kahramanmaraş ile Hatay merkezli depremlere ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Yoshinori Moriwaki, söz konusu açıklamasına "Türkiye’de sıkıntı 2018’e kadar. Şimdiki deprem yönetmeliği Japonya ile aynı seviyede. Kahramanmaraş’tadepremden sonra incelemeler yaptım" ifadelerini kullanarak başladı.

TOKİ KONUTLARI ÖRNEK OLMALI

Hürriyet'ten Oya Armutçu'nun haberine göre; Yoshinori Moriwaki, 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin ardından yıkılmayan TOKİ evlerine dikkat çekerek, "TOKİ evleri neden yıkılmamış? Çünkü zemin etüdü yapılmış,iyi zemine yapılmış. TOKİ konutlarının örnek alınması gerekir" açıklamasında bulundu. 

"Kahramanmaraş depreminin yarattığı yıkım nedeniyle bana göre büyüklüğü 7.9. Çok büyük bir deprem" diyen Moriwaki, enerjinin doğudan batıya doğru gittiğini, Kahramanmaraş’taki deprem sonrası denizin içinde, Kıbrıs tarafında deprem olabileceğine, Bingöl, Muş, Bitlis ve Van’da ya da Marmara Bölgesi'nde de deprem olabileceğine vurgu yaptı. 

MARMARA'DA BURALAR BOŞALTILMALI 

Yoshinori Moriwaki, Marmara'nın risk altında olduğunu düşündüğünü dile getirdi ve "Kuzey Anadolu Fay Hattı’nın kuzey kolu var. O kuzey kolunun bu noktasının tehlikeli olduğunu düşünüyorum. Kimse ne zaman olacağını söyleyemez ama bir gün gelecek, bu depremi az hasarla atlatmak için hazır olmak lazım" şeklinde konuştu. 

İstanbul’da zemini iyi olmayan Atatürk Havalimanı, Ataköy, Küçükçekmece, Zeytinburnu, Avcılar ve Büyükçekmece’nin sıra sıra boşaltılmasının düşünülebileceğinin altını çizen Moriwaki, buraların konut bölgesi olmaması gerektiğini söyledi. 

Moriwaki, "Kentsel dönüşüm çalışmaları da çok doğru ve yerinde. Yeni bir Japon şirket geliyor. Sismik izolatör üretimi için" diyerek, eski binaların da güçlendirilmesi gerektiğini aktardı. 

Moriwaki, senelik 4.2 milyon dolar cirosu olan bir Japon şirketinin kauçuk sismik izolatör üretimi için Türkiye’ye geldiğine ve fabrika kurmak için 10 bin metrekare arsa aradığına vurgu yaptı. 

Moriwaki, söz konusu açıklamasını "Hedefleri Türkiye’de üretim yapmak. Türkiye’yi seçtiler. Marmara Bölgesi’nde arazi araştırması yapıyoruz" diyerek tamamladı. 

AnadoluJet'ten yüzde 30 indirimli ucuz bilet kampanyası! 

Dolarlarımızı bozduralım mı? sorusuna yanıt geldi! Doların geleceği seviyeyi görenler gözlerine inanamayacak

65 yaş maaşı, evde bakım parası, engelli aylığında son dakika rakamlar! Zamlı maaşlar tam bu kadar oldu! Şimdi bakın!