Kent Haberleri

İstanbul’da deprem seferberliği! Ekrem İmamoğlu canlı yayında tek tek açıkladı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Deprem Dirençli İstanbul İçin Seferberlik" başlıklı toplantıda önemli açıklamalar yaptı. Ekrem İmamoğlu, "İBB olarak inisiyatif aldıklarını belirterek, "Düzeni değiştiriyoruz. Her şeyi sıfırdan başlatıyoruz" diye konuştu.İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bir araya getirdiği Deprem Bilim Üst Kurulu'nun çalışmaları doğrultusunda güçlendirmeden acil yardıma, lojistikten sağlık önlemlerine, semt örgütlenmesinden afet koordinasyon merkezine kadar toplamda 7 başlık altında hazırlanan planda, şehri beklenen büyük depreme karşı hazırlamak için yol haritasıda  çıkarıldı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Deprem Seferberlik Planı'nı İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıda bürokratlarıyla beraber kamuoyuna açıklıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bir araya getirdiği Deprem Bilim Üst Kurulu'nun çalışmaları doğrultusunda güçlendirmeden acil yardıma, lojistikten sağlık önlemlerine, semt örgütlenmesinden afet koordinasyon merkezine kadar toplamda 7 başlık altında hazırlanan planda, şehri beklenen büyük depreme karşı hazırlamak için yol haritasıda  çıkarıldı.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, bilim insanlarının, meslek örgütleri temsilcilerinin ve siyasilerin katılım sağladığı toplantı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun açılış konuşması ile başladı.

“ARTIK HAYATIMIZA ESKİSİ GİBİ DEVAM EDEMEYİZ”

Ekrem İmamoğlu yaptığı açıklamada Türkiye'yi sarsan depremlerden sonra  bölgede yaptıkları yardım çalışmalarına değinerek, “Bu büyük afetin ve afette yaşadıklarımızın hepimize yüklediği çok derin bir sorumluluk var. Artık yaşamımıza eskisi gibi devam edemeyiz." dedi.

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre, açıklamasında "Bu atmosferde 10 binlerce canımız hala göçük altındayken biz normal yaşamımızı sürdüremeyiz." diyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Eğer bu topraklarda durmadan depremler oluyor, binalar yıkılıyor, insanlarımız yaşamını yitiriyorsa; iktidarı, muhalefeti, bürokratı ve vatandaşıyla beraber hepimiz, depremi Türkiye’nin birincil sorunu şeklinde kabul etmeliyiz." dedi. 

Ekrem İmamoğlu açıklamasında bundan sonra deprem tartışması, fay hattı tartışması, deprem nerede olacak, ne zaman olacak, deprem olacak mı, olmayacak mı, hangi büyüklükte olacak tartışmalarının bir tarafa bırakılmasını gerektiğini belirterek, depremin bu topraklar için bir realite olduğunu söyledi.

“DÜZENİ DEĞİŞTİRİYORUZ, İSTANBUL OLARAK AYAĞA KALKIYORUZ”


Yaptığı açıklamada depremde yıkılmamak için, depreme dirençli yerleşim alanları ve deprem dirençli şehirler yaratmak zorunda olduklarına değinen Ekrem İmamoğlu bugün itibarıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak inisiyatif aldıklarını ve düzen değiştirdiklerini söyledi. Açıklamasında düzen değiştirmek cesaret istediğini söyleyen Ekrem İmamoğlu, cesur olabilmek için, önce yanlış giden düzenin bir parçası olmaktan kurtulmak gerektiğini söyledi.

Açıklamasında İstanbul Büyükşehir Belediyesinin, 1999 yılından beri depremi konuştuğunu ama bugüne dek yeterli adımları atamadığını söyleyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "2019 Haziranından bugüne imar-rant-siyaset düzeninin bütünüyle dışındadır. Bu nedenle deprem konusunda en ileri, en cesur adımları atabilecek bir konumdayız. Bu konumumuzun gereklerini ilk günden beri yerine getirdiğimiz gibi, deprem konusunda da yerine getirmek amacıyla İstanbul olarak ayağa kalkıyoruz. Deprem dirençli İstanbul için seferberlik başlatıyoruz." diye konuştu.

“DEPREM BEKA MESELESİ”

"İnsanlarımızı korumak için, deprem dirençli kent uygulamasını ilk defa İstanbul’da başarıp Türkiye’ye örnek olacağız. Hedefimiz bu, seferberliğimizin amacı bu. Söz konusu deprem, İstanbul için kaçınılmaz bir gerçek ve beka meselesidir. Tarih boyunca İstanbul'u nasıl vurduysa yine vuracaktır. Günün, saatini bilmiyoruz ama deprem bu şehirde yaşanacak. Hiç kimsenin kuşkusu olmasın." diyen Ekrem İmamoğlu, bu ulusal seferberlikte, devletle, hükümetle, bilim insanlarıyla, sivil toplumla ve milletle birlikte çalışmak ve beraber başarmak istediklerini belirterek, "Her kesimin harekete geçmesi ve geçirilmesi gerekiyor; çünkü devlet görevlisinden teknik personele, sağlık görevlisinden vatandaşa uzun bir zincirin kırılmadan çalışması gerekli. Bilim yegane ışığımız. Deprem ve afetlere karşı bu kadim şehri dirençli bir şehirhaline getirmek için her şeyi sıfırdan başlatıyoruz." dedi.
 

Deprem bölgesindeki kalıcı konutların inşası bu hafta başlıyor! Bakan Karaismailoğlu, tek tek açıkladı! 

İstanbul'da Kahramanmaraş'taki gibi deprem olur mu? Deprem uzmanı bir bir açıkladı! Marmara'da paralel faylar...

İstanbul'da ikamet edenler dikkat! Bu haber 1.5 milyon evi ilgilendiriyor