Kent Haberleri

İstanbul'da depreme karşı yeni düzenleme! Asma kat yasaklanıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi, asma katın yasaklanmasını öngören bir yönetmelik hazırladı. Bu hafta belediye meclisinde görüşülecek olan yönetmelikte dikkat çekici farklı başlıklar da yer alıyor.Asma katlarda bunlar arasında yer alıyor

On binlerce insanın yaşamını yitirdiği depremlerden sonra binalara dair pek çok unsur da tartışılmaya başlandı. Asma katlarda bunlar arasında yer alıyor. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, asma katın yasaklanmasını öngören bir yönetmelik hazırladı. Bu hafta belediye meclisinde görüşülecek olan yönetmelikte dikkat çekici farklı başlıklar da yer alıyor.

İşte İstanbul'da depreme karşı yeni imar düzenlemesi ile ilgili o detaylar...

İşte İstanbul'da depreme karşı yeni imar düzenlemesi ile ilgili o detaylar...

NTV'de yer alan habere göre, Kahramanmaraş merkezli binlerce kişinin yaşamını yitirdiği yıkıcı depremlerden sonra asma katlar da tartışılan konular arasında yer aldı.

Verilen bilgilere göre, ruhsat alan projelerde bu katların yapılmasını engelleyici bir durum bulunmuyor fakat olası bir depremde asma katın binanın dayanıklılığını azalttığı da belirtiliyor.

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetimi, yeni inşa edilecek olan binalarda bu katların yasaklanmasını öngören bir yönetmelik de hazırladı.

"BUNDAN SONRA ASMA KAT YAPILMAYACAK"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada yumuşak katın kısa kolon etkisi dedikleri ve depremde kırılganlığı oluşturan unsurlar arasında yer alan asma katın yapılmasına izin verilmediğini kaydetti.

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Bundan sonra İstanbul'da yönetmeliğimiz yürürlüğe girdiğinde asma kat yapılamayacak." şeklinde konuşan Gökçe, asma katların bu depremdeki en fazla kırılganlık yapmış unsurlardan biri olarak öne çıktığını kaydetti.

2 KATI GEÇEN BİNALARDA BODRUM KAT MECBURİYETİ

Yine konu ile ilgili olarak paylaşılan son dakika detaylarına göre, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde bu hafta masaya yatırılacak olan söz konusu yönetmelikte, iki katı aşan binalarda bodrum katın mecburi olması ve bu binaların 5 yılda bir denetlenmesi ile riskli binaların etiketlenmesi de bulunuyor.

Yapı denetim firmaları için yeni düzenleme!

İstanbul'da evini dönüştürmek isteyenlere yüzde 0,69 faizle 2 yıl geri ödemesiz kredi!

Kandilli tek tek açıkladı: Büyük Marmara depremi 200 kilometrelik alanda yıkıcı olacak! 7 şiddetinden büyük...