17 / 07 / 2024

İstanbul'da ev sahiplerinin kiracı şartı: Memur olacak, eve misafir getirmeyecek!

İstanbul'da ev sahiplerinin kiracı şartı: Memur olacak, eve misafir getirmeyecek!

Yüzde 25 kira sınırlamasının kalkmasıyla, ev sahipleri derin bir nefes aldı. Kiracıların dönemi sona erip ev sahiplerinin tahta çıktığı yeni dönemde ev sahiplerinin kiracı şartları şaşırttı. İşte ayrıntılar...


Döviz ve altında al-sat kolaylığı!


Kiralarda yüzde 25 kira sınırı 1 Temmuz itibariyle kalktı. Kiralarda yeni döneme resmen başlanırken artık kiralar eski sisteme göre hesapanacak. Yani kira artışları artık Tüfe'ye göre belirlenecek. Kira artışında yüzde 65,07 oranı baz alınacak. Son iki yılda uygulanan yüzde 25 kira artışı binlerce ev sahibini mağdur etti. Rayiç bedeli altında kiraya verilen evler ev sahiplerini zorladı. Şimdi ise rüzgar tersine döndü.

Ev sahiplerinin kazanacağı döneme giriş yapılırken, İstanbul'daki ev sahiplerinin kiracılardan istediği şartlar görenler hayrete düşürdü. İstanbul'da bazı ev sahipleri evlerini özellikle memura vermek istiyor. Öte yandan ev sahiplerinin bir diğer şartı da ''evlerine misafir almak yasak'' gibi şartlar koyması ''yok artık'' dedirtti. Konuyla ilgili Murat Güler isimli Asistan şef, sosyal medya hesabı X'ten açıklama yaptı. İşte o paylaşım....

Murat Güler @muratguler007
İstanbul’da ev sahiplerinin şaşırtan talepleri: Kiracı olmak için "memur olma" şartı

Yüzde 25 zam sınırı kalksa da ev sahiplerinin talepleri bitmiyor. Bazı ev sahipleri kiracıların memur olmasını isterken, bazıları ise eve misafir getirmeyi yasaklıyor.

Konut sektörü temsilcileri 'bunu yapmazsak herkes için çok geç olabilir' dedi: 2 yıl boyunca kira artışları durdurulsun!

Kira artışında TÜFE uygulaması son 2 yılda ev tutanları zorlayabilir! 

Kiralar ve konut maliyetleri enflasyonu katlıyor! 

 


Geri Dön