28 / 04 / 2024

İstanbul'da geçen ay 17 bin 408 konut satıldı: Ortalama fiyat 4 milyon 677 bin TL oldu! İşte en çok ev satılan ilçeler..

İstanbul'da geçen ay 17 bin 408 konut satıldı: Ortalama fiyat 4 milyon 677 bin TL oldu! İşte en çok ev satılan ilçeler..

Konut fiyatlarında yaşanan yükseliş enflasyon oranını da geçti. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe, İstanbul'da bir yılda konut fiyatlarının ortalama yüzde 68 arttığını ve 4 milyon 677 bin TL'ye çıktığını belirtti. İstanbul'da en çok konut satılan ilçeler de belli oldu. İşte ayrıntılar...



Konut fiyatlarındaki artış katlanarak devam ederken, barınma sorunu da gün geçtikçe derinleşiyor. 

Megakent İstanbul'da ortalama konut fiyatları Ağustos 2023'te 4 milyon 677 bin Türk Lirası'na kadar yükseldi. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe, İstanbul'da bir senede konut fiyatlarında yaşanan değişimi değerlendirdi ve sebepleri ile ilgili de açıklamalarda bulundu.

İstanbul da geçen ay 17 bin 408 konut satıldı: Ortalama fiyat 4 milyon 677 bin TL oldu! İşte en çok ev satılan ilçeler..

AĞUSTOS'TA İSTANBUL'DA 17 BİN 408 KONUT SATILDI 

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe, konu ile ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı ve İstanbul'da konut fiyatlarında yaşanan yükselişin nedenlerini ortaya koydu. Gökçe, megakentteki ilçe ilçe artış oranlarını da sıraladı. 

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe, açıklamasında "Ağustos ayında İstanbul'da tam 17 bin 408 konut satıldı. En çok konut satışı yapılan ilçemiz Esenyurt oldu" ifadelerine yer verdi ve Esenyurt'u da Küçükçekmece ve Beylikdüzü'nün izlediğini dile getirdi. 

"Peki 1 yılda fiyatlar nasıl değişti, konut fiyatları ne oldu, bizi nasıl etkiliyor?" diyen Gökçe, 2022 Ağustos'ta İstanbul'da 18 bin 485 konutun satıldığını söyledi. 

Bu senenin aynı ayında 17 bin 408 konut satışı yapıldığını anımsatan Gökçe, "Geçen yılın aynı ayına göre yüzde 6'lık bir düşüş gözüküyor. Buna rağmen talep yoğun" şeklinde konuştu. 

İstanbul da geçen ay 17 bin 408 konut satıldı: Ortalama fiyat 4 milyon 677 bin TL oldu! İşte en çok ev satılan ilçeler..

İSTANBUL'DA ORTALAMA KONUT FİYATLARI 4 MİLYON TL'Yİ AŞTI 

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe, megakentte ortalama konut fiyatının Ağustos'ta 4 milyon 677 bin TL'ye çıktığının altını çizdi. 

"Ortalama konut fiyatının en yüksek olduğu ilçemiz Sarıyer. Sarıyer'i Beykoz ve Kadıköy takip ediyor. En düşük ilçemiz ise Esenyurt" açıklamasında bulunan Buğra Gökçe, 27 ilçede konut satış fiyatlarının İstanbul ortalamasından düşük olduğunu da belirtti. 

İstanbul da geçen ay 17 bin 408 konut satıldı: Ortalama fiyat 4 milyon 677 bin TL oldu! İşte en çok ev satılan ilçeler..

KONUT FİYATLARINDAKİ ARTIŞIN NEDENLERİ 

Buğra Gökçe, söz konusu açıklamasında "İstanbul'da 1 yılda konut fiyatları ortalama yüzde 68 arttı. Artış oranı enflasyonun üstünde. Ücretlilerin maaş ve gelirlerinin çok daha düşük oranda artması nedeniyle, bugün çalışanların konuta erişmesi geçen yıla göre daha zor" değerlendirmesine yer vererek, konut fiyatlarındaki yükselişin insanları derinleşen barınma krizi ile karşı karşıya bıraktığını vurguladı. 

Gökçe, yabancılara konut satışının devam etmesi ve makroekonomik şartlar sebebiyle de konuta ilişkin talebin, doğal dengenin üzerinde sürdüğünün altını çizdi. 

Gökçe, açıklamasında "Bu yüzden hem İstanbul'un deprem direncini arttırmak, hem de anayasamızda ifadesini bulan konut hakkını korumak için sosyal konut üretimini önemsiyoruz" ifadelerine yer verdi ve yurt ve sosyal konut üretiminin piyasa dengelerini düzenleyeceğini, vatandaşların konut haklarını da koruyacak önemli bir araç olacağını aktardı. 

"Sosyal konut üretiminin yetersiz olması ve kamunun sosyal konut yada kiralık sosyal konut kullanımını da içeren bütünlüklü bir konut politikası olmaması sebebiyle barınma krizi daha da derinleşiyor, vatandaşlarımızın konuta erişimi düşmeye, çalışanların, emekçilerin İstanbul'da barınma imkanı da yok olmaya devam ediyor" açıklamasında bulunan Buğra Gökçe, emlak piyasasında uygulamaların değişmesini beklediklerine dikkat çekti. 

10 ayda 2 milyondan fazla kişi parmak iziyle kimlik kartını doğruladı!

Zamların ardı arkası kesilmedi: Hızlı tren biletlerine dev zam geldi!

İstanbul'da kentsel dönüşümün yol haritası hazır: 179 bin konut dönüşüyor!

Kiracılar dikkat: Ev sahipleri bunları yapan kiracıyı yerinden kıpırdatamıyor! 


Geri Dön