İstanbul'da geçici kiralık konut uygulaması başlıyor! Kentsel dönüşümde yeni devir!
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun açıkladığı İstanbul’da başlatılacak kentsel dönüşüm seferberliğine Meclis onayı çıktı. Bu kapsamda, İstanbul Bayrampaşa'da geçici kiralık konut uygulaması da başlatılacak. Peki geçici kiralık konut uygulaması nasıl ilerleyecek? İşte detaylar...
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun geçtiğimiz günlerde açıkladığı İstanbul’un yapı stokunu depreme hazırlamak amacıyla hayata geçirilecek olan projelere İBB Meclis'i onayı verdi. Kararlar tüm siyasi partilerin oybirliği ile kabul edildi.
Aktarılan detaylara göre; Bayrampaşa’da geçici konut hizmetinin hayata geçirilmesine de karar verildi. Megakentte kentsel dönüşüm kapsamında uygulanacak olan geçici kiralık konut uygulamasının ayrıntıları da belli oldu.
Peki neler yapılacak? İstanbul Bayrampaşa'da geçici kiralık konut uygulaması nasıl ilerleyecek? İşte detaylar...
BAYRAMPAŞA'DA GEÇİCİ KİRALIK EV UYGULAMASI
Bayrampaşa’da hayata geçirilecek geçici kiralık konut hizmeti kapsamında, yeni proje için yıkımı tamamlanan dönüşüm alanlarındaki KİPTAŞ’a ait stok daireler, geçici kiralık konut şeklinde ayrılacak.
Yani rezerv alanında ikamet eden, yeni proje için uzlaşan, eski bağımsız biriminin yıkılmasına izin veren, çoğunluğun kabul ettiği hak ediş şekline izin verdiğini taahhüt edenler bu fırsattan faydalanabilecek.
Söz konusu uygulamanın, İBB ve KİPTAŞ işbirliği ile yapımı devam eden Eyüpsultan, Sultangazi gibi ilçelerdeki rezerv konutların bitirilmesi ile o bölgelerdeki kentsel dönüşümün hızlandırılabilmesi için yaygınlaştırılması planlanıyor.
MECLİS'TE ALINAN KARARLAR
İBB ile İTÜ arasında İstanbul’un afete dayanıklılığı arttırmak amacıyla yapılacak çalışmalarda danışmanlık hizmeti almak için işbirliği protokolü imzalanması kararı verildi.
Ayrıca, İstanbul’un yapı stoku, sosyal ve ekonomik altyapısı, olası depremlerde yaşanacak kayıplar dikkate alındığında İBB ve 39 ilçe belediyesi ile hızlı tarama yöntemi ile ilçelerdeki binaların incelenmesi amacıyla ortak hizmet protokolüne de imza atılacak.
İBB, riskli yapılarının KİPTAŞ ile yenilemek isteyen hak sahiplerine, gelir durumlarına göre toplam maliyetin yüzde 40 ile yüzde 65’i oranında destek verecek. Mali destek, İstanbul Yenileniyor Platformu tarafından hazırlanacak projeye esas fizibilitede, belirlenen daire kat brüt alan büyüklüğü için hesaplanan toplam borçlanma tutarının 80 metrekareye kadar olan kısmı için sunulacak.
Hane içi toplam geliri 2 asgari ücretin altında olanlara yüzde 60, bu kişiler emekliyse yüzde 65, hane içi toplam geliri 3 asgari ücretin altında olanlara yüzde 40, aynı durumdaki emeklilere yüzde 45 oranında destek verilecek.
Bakırköy'de kentsel dönüşüm düğümü çözüldü! Parsel bazlı dönüşüm izni çıktı!
Vatandaşlar kiralara yüzde 25 zam sınırını geri istiyor: Ev sahipleri kafalarına göre zam yapmamalı!
Mobil evler beton yapılaşmanın sonu olacak! Talep gittikçe artıyor!