08 / 07 / 2024

İstanbul'da her an yıkılabilecek en az 3 bin bina var!

İstanbul'da her an yıkılabilecek en az 3 bin bina var!

 Arel Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Fatih Altan' yaptığı açıklamada "Depremi unuttuk yapılar durduğu yerde yıkılıyor." diyerek, 2 bin senesi öncesi yapıları bilhassa temizlemek gerektiğini söyledi.



Son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alan deprem Türkiye'nin de acı gerçekleri arasında yer alıyor. Özellikle mega kent İstanbul'da beklenen deprem sık sık gündeme geliyor. Deprem konusu sürekli olarak tartışılsa da önlem açısından atılan adımlar şu an için yeterli değil. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre mega kent İstanbul'da depreme bile gerek kalmadan yerle bir olan binalar durumunun vahametini gösteriyor. İstanbul'da her an yıkılabilecek durumda olan en az 3 bin bina olduğu kaydediliyor.

Pek çok kişinin gündeminde yer alan konu ile ilgili olarak önemli açıklamalar yapan Arel Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Fatih Altan'dan  binaların depreme bile gerek kalmadan çöktüğünü söyledi.

İstanbul da her an yıkılabilecek en az 3 bin bina var!

"Depremi unuttuk yapılar durduğu yerde yıkılıyor" Arel Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Fatih Altan Yeni Mesaj'a şu değerlendirmeleri yaptı: "Deprem yönetmeliği yeniden revize edilecek. Güncel duruma göre binalarımızı kontrol edip eskileri de yıkıp yeniden inşa edeceğiz. 2 bin yılı öncesi binaları bilhassa temizlemek lazım. Bunları kontrol ederek, temizlenecekleri temizlemek ayakta kalacakları da güçlendirmemiz gerekli.. Hepsini temizlemek mümkün olmayabilir belki fakat güçlendirme ile de kurtarılabilir.

2 bin senesi öncesi binalarda deniz kumu olayı var. Bu kum bir de yıkanmadan geliyor. Denizden çıkarmışlar ve inşaatlarda o kum kullanılıyor. Bu kumun içinde bir sürü midye, deniz kabuğu bulunuyor. Yıkılan yapılardaki malzemeleri aldık inceledik,  ekranlarda gösterdik,  bir sürü deniz kabuğu var. Söz konusu bu malzeme çimentoyla nasıl birleşecek, nasıl bir arada duracak, betonu nasıl oluşturacak, kompozit malzeme olarak nasıl çalışacak?

Kompozit malzeme 2 ve 2'den daha çok malzemenin bir araya gelip kendi özelliklerinden daha yüksek bir yapıda malzeme oluşturmaktır. Bir kompozit yapıyı nasıl oluşturacağız? Bu önemli olan, beton kompozit yapıyı oluşturamıyor, düz demirde ankraj problemleri çıkıyor. 2 bin senesi öncesini incelediğimizde bir sürü hata buluruz."

 

Yeni emekli olacaklar dikkat: Bunu yaparsanız 31 bin TL'ye yakın maaş alacaksınız! Hemen bakın!

Fuzul Topraktan Başakşehir Ayazma yüzde 40'ı peşin kalanı taksit fırsatıyla satışta! Yeni proje!

Milli Emlak başkent  Ankara  ve Düzce’de 12 adet gayrimenkul satıyor! Fiyatlar 37 bin 350 TL’den başlıyor


Geri Dön