28 / 04 / 2024

İstanbul'da imar sorunu yaşanan bölgelerin, planları hemen onaylanmalı!

İstanbul'da imar sorunu yaşanan bölgelerin, planları hemen onaylanmalı!

İBB Ekim ayı meclis toplantısından önce CHP Grubu’na çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulunan CHP’li belediye başkanları Handan Toprak, Ali Kılıç ve Cem Kara ilçelerinde imar sorunu yaşanan bölgelerin imar planlarının derhal onanması gerektiğini vurguladılar



İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin  önümüzdeki yıl bütçe ve performans raporlarının görüşüleceği Ekim ayı meclis toplantısı başladı. Meclis toplantısının ilk gününde CHP Grup toplantısına katılan CHP ilçe belediye başkanları İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde onanmasını bekledikleri ilçeleriyle ilgili planlar konusunda Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a seslenerek ilçelerinde yaşayan insanların kentsel dönüşüm ile ilgili adımlar atılmasını beklediğini ve İBB’nin bu konuda daha ivedilikle hareket etmesi gerektiğini söylediler.

‘HALK PLANLARIMIZI ONADI’

CHP Grup toplantısına gündeme geçilmeden önce ilçe belediye başkanları ilçelerinde kentsel dönüşüm ile ilgili yaptıkları çalışmalar hakkında İstanbul Büyükşehir Belediyesi CHP’li meclis üyelerine bilgiler sundular. İlk olarak kürsüye çıkan Avcılar Belediye Başkanı Dr.Handan Toprak, göreve geldikleri günden itibaren imar planı konusunda sorun yaşayan ve kentsel dönüşümün gerçekleşeceği mahallelerle ilgili çalışmalarını tamaladıklarını belirtti. Avcılar’da yürüttükleri çalışmalar neticesinde en az oyu aldıkları mahallede şu an oylarını yüzde yüz arttırdıklarını ifade eden Toprak, ilçede imar sorunu nedeniye ciddi bir göçün yaşandığını da ifade etti. Daha sonra söz alan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Maltepe’de Gülsuyu ve Gülensu Mahalleleri’nde yürüttükleri kentsel dönüşüm çalışmalarının tüm Türkiye’ye örnek olacak bir çalışma olduğunu ve mahallelinin belediyenin yürütmüş olduğu çalışmalardan son derece memnun kaldığını ifade ederek İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden planlarının biran evvel onaylanmasını beklediklerini söyledi. Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara ise Çatalça’dan geçecek olan Kuzey Marmara Otoyolu bağlantı yolları ile ilgili planlar konusunda Çatalca’da yaşayan vatandaşlar başta olmak üzere tarım arazilerinin de ciddi şekilde olumsuz etkileneceklerini ifade ederek İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bu konuda yeterli itinayı göstermediğini söyledi. CHP Grubu’nu ayrıca CHP eski PM Üyesi Elif Aslan Tataroğlu’da ziyaret etti. Burada meclis üyelerine yönelik bir konuşma yapan Tataroğlu, Cumhuriyet Halk Partisi’nin algı politikaları ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak, sorunların kitlelerin daha iyi anlaşacağı şekilde adlandırılması ve siyasi çalışmaların bu şekilde yürütülmesi gerektiğini vurguladı. CHP Beyoğlu İlçe Başkanı Bekir Özcan’da CHP Grubu’nu ziyaret ederek önümüzdeki günlerde gerçekleştiricekleri dayanışma yemeğine tüm CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi meclis üyelerini davet etti. 

SENCER DEMİREL ANILDI

Grupta ayrıca bir konuşma yapan CHP Adalar ve İBB meclis üyesi Avedis Kevork ise geçtiğimiz ay ani rahatsızlığı nedeniyle hayatını kaybeden CHP İBB ve Adalar Meclis Üyesi Sencer Demirel için duygusal bir konuşma yaparak, Demirel’in yol arkadaşı olduğunu ve onu her zaman saygı ile anacaklarını söyledi.


Kent Yaşam


Geri Dön