Kent Haberleri

İstanbul'da Kahramanmaraş'taki gibi deprem olur mu? Deprem uzmanı bir bir açıkladı! Marmara'da paralel faylar...

Deprem uzmanı Prof. Dr. Osman Bektaş, olası yeni depremler ve İstanbul depremi ile ilgili açıklamalarda bulundu. İstanbul'da Kahramanmaraş'taki gibi deprem olur mu? Deprem uzmanı bir bir açıkladı! Marmara'da paralel faylar...  Yaşanan depremin ardından Deprem uzmanı Prof

Kahramanmaraş'ta yaşanan ve asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerden sonra, dün gece 4,5 ve 4,1 büyüklüğünde iki artçı deprem meydana geldi. 

Yaşanan depremin ardından Deprem uzmanı Prof. Dr. Osman Bektaş, olası yeni depremler ve İstanbul depremi ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Artçı depremlerin şu ana kadar yıkılmayan yorgun binaları yıkabileceğinin altını çizen Osman Bektaş, "Bu yüzden riskli olan yerlere girilmemeli. Can güvenliği açısından bu binalara girilmemesi çok çok önemli" açıklamasında bulundu. 

İstanbul'da Kahramanmaraş'taki gibi deprem olur mu? Deprem uzmanı bir bir açıkladı! Marmara'da paralel faylar...

Deprem uzmanı Prof. Dr. Osman Bektaş, depremler ile ilgili yaptığı açıklamasında, artçı depremlerin ardından heyelan görüldüğünü de dile getirerek, Türkiye'nin her yanının deprem kuşağı olduğunun yine altını çizdi.

AHaber'de yer alan habere göre; Osman Bektaş, bölgede stres transferinin devam ettiğini ve 7.8 ve 7.6'lık depremlerin enerjilerinin farklı bölgelere yöneltiğini aktararak "İsrail'de de bu depremler sonrası bir panik oluştu. Stres transferi güneye doğru gidiyor gibi gözüküyor" açıklamasında bulundu.

KUZEY ANADOLU FAY HATTINI ETKİLEYECEK Mİ?

Deprem uzmanı Prof. Dr. Osman Bektaş, bu stres transferinin Kuzey Anadolu fay hattında da depremlere sebep olabileceğine vurgu yaptı ve "Bu iki deprem tüm fay hatlarına yeni bir düzenleme getirdi. Deprem kümeleri göreceğiz" ifadelerini kullandı. 

Osman Bektaş, en az bir iki sene daha bu tarz depremlerin yaşanacağının altını çizdi. 

Açıklamasında "Marmara'da paralel faylar var. Kuzey'de İstanbul güneyde Bursa'dan geçen iki fay var" ifadelerine yer veren Osman Bektaş, arasında 100 kilometrelik bir mesafe olduğunun, burada da Elbistan ile Maraş depremi gibi bir deprem olabileceğinin altını çizdi. 

Akaryakıt fiyatları tam bu kadar düşecek! Benzin, motorin, LPG'de şok! BP, Opet, PO, Total 1 Mart 2023 fiyat listesi

Aile Destek Programı ödemelerinde Mart 2023 müjdesi geldi! Hesaplara bir bir yatırılan 1.250 TL'yi aman kaçırmayın

İstanbul TOKİ Silivri ve Çatalca projeleri için başvurusu kabul edilenler peş peşe belli oldu! Hemen bakın!