29 / 04 / 2024

İstanbul'da "Kentsel Dönüşüm" ile bir semt beton yığını oldu!

İstanbul'da

1 milyon 350 bin metrekarelik bir alanda hayata geçirilen Fikirtepe kentsel dönüşüm projesinin inşaat aşaması görenleri maalesef şaşırtıyor. 



2010 senesinde kentsel dönüşüm alanı ilan edilen ve kat malikleri arasında yaşanan anlaşmazlıklar nedeni ile 12 senedir yapımı süren Kadıköy Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi hâlâ hazırda İstanbul'da inşaat çalışmalarının yürütüldüğü en büyük proje alanı olarak boy gösteriyor.

Buna göre, 55 hektarlık alanda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmalarda inşaatları Emlak Konut GYO tarafından yapılmaktadır. Toplamda 17 etaptan oluşan ve 11 bin bağımsız bölümün yer alacağı Yeni Fikirtepe projesinin yapımına devam edilirken, ortaya çıkan görüntü ise maalesef ürkütüyor.

 İstanbul da "Kentsel Dönüşüm" ile bir semt beton yığını oldu!

sozcu.com.tr'de yer alan habere göre; Daha önce verilmiş  inşaat hakları nedeni ile yoğun yapılaşmanın yaşandığı giderek arttığı Fikirtepe’de yeni yapılarda yoğunluğun azaltılacağı düşünülüyordu fakat Emlak Konut'un inşaatların yükselmesi ile ortaya bambaşka bir tablo çıkmış oldu.

KENTSEL DÖNÜŞÜM MANTIĞI NEDİR?

Kentsel dönüşüm, bozulma ve çökme olan kentsel alanın ekonomik, toplumsal, fiziksel ve çevresel koşullarının kapsamlı ve bütünleşik yaklaşımlarla iyileştirilmesine yönelik olarak uygulanan strateji ve eylemlerin bütününü ifade ediyor.

İstanbul da "Kentsel Dönüşüm" ile bir semt beton yığını oldu!

Öte yandan kentsel dönüşümde ev sahiplerinin hakları nelerdir?
Kentsel dönüşümde konut sahiplerine sunulan haklar. Hasarlı yapılar ve risk teşkil edilen alanlar için kentsel dönüşüm projeleri devreye giriyor. ...
Kira yardımı.
Nakliye desteği.
Konut kredisi desteği.
Alan inşası hakkı.
Harç ve vergi indirimleri.
Gerekli evrakların tamamlanması.

İstanbul da "Kentsel Dönüşüm" ile bir semt beton yığını oldu!

Kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar? Kimler kentsel dönüşüm kira yardımı alabilir? Kentsel dönüşüm hibe desteği 2024

KİPTAŞ'tan İstanbul'a yeni proje müjdesi! Resmen başladı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Marmara'dan başlanarak riskli yerleşim yerleri depreme hazırlanacak!

Üsküdar'da kentsel dönüşüm müjdesi: Vatandaşlar ek bir bedel ödemeden ya da makul bir katkıyla yeni evlerini alabilir!


 


Geri Dön