Kent Haberleri

İstanbul'da kentsel dönüşüm istemeyenler için modüler yapılar oluşturulacak: Kentte konut stoku artırılmalı!

Marmara Kentsel Dönüşüm Genel Müdürü Sezayi Köse ve ekibi, İTO İnşaat ve Gayrimenkul İhtisas Komitesi üyeleriyle buluştu ve İstanbul'un konut stoku ile kentsel dönüşüm konusu değerlendirildi. İşte ayrıntılar... 

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardındanb konut ve işyeri güvenliği daha da önemli hale geldi. Bu depremlerin ardından, Türkiye ekonomisinin kalbi İstanbul’da yaşanabilecek olası deprem yeniden gündem oldu. 

Büyük İstanbul depreminin tüm şehirleri derinden etkileyeceği ifade ediliyor. Bu kapsamda, mega kentte başlatılan ‘Yarısı Sizden, Yarısı Bizden’ kampanyası, 2023’te kentsel dönüşüm yönetmeliğine entegre edildi ve daha kapsamlı bir proje durumuna getirildi. Yarısı Bizden Kampanyasından faydalanmak isteyenlerin sayısı 300 bine yaklaştı. İstanbul Ticaret Odası da bu gelişmeler ışığında megakentin dönüşümü için çalışmalarına devam ediyor. 

İSTANBUL'DA BİRİNCİ EL KONUT STOKU ARTIRILMALI

İstanbul Ticaret Gazetesi'nden Barış Cabacı'nın aktardığına göre; geçen hafta, Marmara Kentsel Dönüşüm Genel Müdürü Sezayi Köse ve ekibi, İTO İnşaat ve Gayrimenkul İhtisas Komitesi üyeleriyle bir toplantı gerçekleştirdi. Söz konusu toplantıya, İTO Başkanı Şekib Avdagiç başkanlık ederken, İTO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Yakup Köç ve Yönetim Kurulu Üyesi Zeki Akbal da sektörün görüş ve tavsiyelerini yetkililere iletti. 

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, toplantıda yaptığı açıklamasında, mega kent İstanbul’da hem konutların hem de işyerlerinin güvenli ve modern bir yapıya kavuşturulması için çalışmalara devam ettiklerine dikkat çekti. 

İTO olarak, kentsel dönüşüm projelerine katkıda bulunmaya, öneriler geliştirmeye ve süreci desteklemeye devam edeceklerinin altını çizen Şekib Avdagiç, "Fakat karşılaştığımız sorunlardan biri, sıfır konut yani birinci el konut üretiminin yeterli olmaması. Talep olmayınca üretim de olmuyor. Özellikle yeni jenerasyon, ailesiyle yaşamayı istemiyor. Ayrıca TÜİK verilerine göre her üç evlilikten biri boşanmayla sonuçlanıyor. Bu kişiler yakında yeni evlerinde yaşamak isteyecek" ifadelerini kullandı. 

Avdagiç, bu sebeple, birinci el konut stokunu artırmak için gerekli çalışmaların yapılması gerektiğini söyledi.

KENTSEL DÖNÜŞÜMDEN UZAK DURANLARA İSTANBUL'DA MODÜLER YAPILAR OLUŞTURULACAK 

Marmara Kentsel Dönüşüm Genel Müdürü Sezayi Köse de toplantıda açıklamalarda bulundu ve kentsel dönüşüm projelerinin titizlikle  sürdürüldüğünü dile getirdi. 

Bütçeye uygun teklifler geliştirdiklerine dikkat çeken Sezayi Köse, "Kentsel dönüşüm sırasında hane halkına kira yardımı veriliyor. Fakat kira bedellerindeki yükseliş bu yardımları yetersiz kılıyor.

Bu sebeple kentsel dönüşümden uzak duran ailelere, deprem bölgesindeki nitelikli konteynerleri birleştirerek İstanbul’da modüler yapılar oluşturmayı planlıyoruz" diye konuştu. 

Sezayi Köse, bu şekilde kira maliyetlerinden dolayı dönüşümü istemeyenlerin bu sürece dahil olmasını sağlayacaklarının altını çizdi. 

Arazi yatırımından yüzde 100 kazanmak isteyenler için işte uygun fiyatlı o şehirler

15 gün içinde 20 bin TL’lik kira 15 bine indi! Peki 15 günde ne değişti?

Ekim 2024 aile destek ödemesini bekleyenler dikkat! 850 lira, 950 lira ve 1.250 lira hesaplara hangi tarihte yatırılacak

65 yaş maaşı, evde bakım parası, engelli maaşında peş peşe zam müjdesi! Yeni sosyal destek rakamları buz kestirdi!