27 / 04 / 2024

İstanbul'da kentsel dönüşüm projeleri için ada bazlı düzeltmeler yapılmalı!

İstanbul'da kentsel dönüşüm projeleri için ada bazlı düzeltmeler yapılmalı!

Lazolini Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mimar Nurettin Sağırkaya yaptığı açıklamada Mega kent İstanbul'daki kentsel dönüşüm projeleri için ada bazlı düzeltmeler yapılması gerektiğini söyledi.



Mega kent İstanbul'da kentsel dönüşüm projeleri hız kesmeden devam ederken, sektörden de dönüşüm ile ilgili öneriler gelmeye devam ediyor.

Yaptığı açıklamada İstanbul'da planlanan dönüşüm projeleri için mevcut imar planlarında ada bazında düzeltmeler gerçekleştirilerek, söz konusu sıkıntıların ortadan kaldırılabileceğini dile getiren Lazolini Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mimar Nurettin Sağırkaya, İstanbul'un deprem için ciddi riskli bir bölge olduğunu dile getirerek, Uzman mimar ve mühendis kadroları oluşturularak bu riskin ortadan kaldırabileceğini söyledi.

Yaptığı açıklamada ülkemizin pek çok kentinde kentsel dönüşüm çalışmaları projeleri gerçekleştirdiklerini dile getiren Lazolini Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mimar Nurettin Sağırkaya, deprem yönetmeliğine uygun bölgelerin tasarımlarına ve kullanım alışkanlıklarına uygun dönüşüm planları yapılırsa dokuyu bozmadan semtlerimizi güzelleştirerek, depreme karşı da daha dayanıklı hale getirilebileceğini dile getirdi.

İstanbul da kentsel dönüşüm projeleri için ada bazlı düzeltmeler yapılmalı!


“İNSANLARA BARINMA HAKKI KENDİLERİNİ TEHLİKEDE HİSSETTİRMEDEN SUNULMALI”

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şirket olarak kentsel dönüşüm çalışmalarına her zaman destek verdiklerini dile getiren Lazolini Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mimar Nurettin Sağırkaya, "Mega kent İstanbul deprem için ciddi riskli bir bölge. Uzman mimar ve mühendis kadroları oluşturup bu riski de ortadan kaldırabiliriz. Türkiey'de yaşadığımız ve hepimizin içini yakan asrın felaketinden sonra yeniden oklar, geçtiğimiz senelere oranla göç vermeye başlayan İstanbul büyük depremini göstermeye başladı. Göç aslında tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi dönemiyle başlayıp deprem korkusu ile sürdü. İnsanların içindeki bu korkunun bir an önce giderilmesi ve insana verilmiş en önemli haklar arasında yer alan barınma hakkının kendilerini tehlikede hissetmeden sunulması gerekir" diye konuştu.

Lazolini Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mimar Nurettin Sağırkaya yaptığı açıklamada mega kent İstanbul'da planlanan kentsel dönüşüm projeleri için mevcut imar planlarında ada bazında düzeltmeler yapılarak sıkıntının ortadan kaldırılabileceğini de kaydetti.

“DOLMA ALAN OLMASI ÇÖKECEĞİ ANLAMI TAŞIMAZ”

Senelerdir konuşulan Beşiktaş İnönü Stadı'nın ve Dolmabahçe Sarayı'nın dolma alan olması ve çökme tehlikesi taşıdığı konusu ile ilgili de bazı açıklamalar yapan Lazolini Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mimar Nurettin  Sağırkaya, "Zemin etüt raporlarını görmeden ve statik projelerini incelemeden kesin bir yanıt vermek mümkün değil ancak dolma alan olması tehlike taşıdığı anlamı taşımaz. Dolma alan üzerine de taşıyabileceği yük oranında yapılar projeler uygulanabilir" dedi.

 

'Sünger şehirler' geliyor: Artık kentler iklim uyumlu olacak, yağmur suları toplanacak!

Ev almak isteyenler dikkat! 2 milyon TL'nin aylık taksitleri ne kadar? İşte banka banka o rakamlar!

Evlilik kredisi başvurusu 15 Şubat'tan itibaren başlayacak!


Geri Dön