Kent Haberleri

İstanbul’da kiralar uçuşa geçti! Ev kiralamak isteyen 12 bin lirayı gözden çıkaracak…

Kahramanmaraş depreminin ardından uzun yıllardır büyük deprem beklenen İstanbul’da, kiralık emlak fiyatları adeta uçuşa geçti.  Depreme karşı zemini sağlam yerlere taşınmak isteyenlerin de etkisiyle kiralar artış eğilimine girerken, Şile, Ataşehir ve Beşiktaş kiraların en fazla yükseldiği ilçeler olSon bir yıldır enflasyondaki hızlı yükseliş ve yabancıların etkisiyle son dönemde anormal şekilde yükselen kiralar,  Kahramanmaraş depreminden sonra deprem travmasının geri gelmesinin de etkisiyle adeta uçuşa geçti

 

Türkiye’nin en yoğun göç alan illerinin başında gelen İstanbul’da kiralık daire fiyatları, son dönemde yeniden yükselişe geçti.

Son bir yıldır enflasyondaki hızlı yükseliş ve yabancıların etkisiyle son dönemde anormal şekilde yükselen kiralar,  Kahramanmaraş depreminden sonra deprem travmasının geri gelmesinin de etkisiyle adeta uçuşa geçti.

 

Kahramanmaraş depremi sonrası Şubatta İstanbul ilçelerinde kiralık konut piyasasını inceleyen Endeksa’nın çalışmasına göre, kent genelinde konut kiralarında yüzde 6,6, kiralanmayı bekleyen konut stokunda ise yüzde 5 artış meydana geldi.

 

ORTALAMA KİRA 12 BİN LİRAYA ÇIKTI

 İstanbul genelinde ortalama metrekare başına kira 124 TL’ye kadar çıkarken, ortalama kira 12 bin 394 TL olarak tespit edildi.  Çalışmaya göre, Şubat ayı içinde kira değeri en fazla artan ilçeler Şile, Beşiktaş, Ataşehir ile Ümraniye olarak belirtilirken, az artış yaşanan ilçeler Avcılar, Bahçelievler ve Beyoğlu Bahçelievler ile Esenler oldu.

Kiralanmak üzere bulunan hazır konut stoku en fazla artan ilçeler Bakırköy,  Kadıköy, Şişli, Beşiktaş, Beykoz olurken, kiralık stoku en fazla azalan ilçeler ise Eyüpsultan, Esenler ve Çatalca oldu.

EN FAZLA ŞİLE’DE ARTTI

Kira oranları en fazla artan ilçe olarak tespit edilen Şile'de şubat ayında kiralanmayı bekleyen konut stokunda yüzde 10, konut kiralarında yüzde 10,2 yükselme meydana geldi.  Ortalama metrekare kira bedelinin 87 TL’ye çıktığı ilçede ortalama kira ise 11 bin 594 TL olarak gerçekleşti.

Bazı ilçelerde ise kiralarda düşme yaşanırken, bunların başında Avcılar, Beyoğlu ve Bahçelievler geldi ve bu ilçelerde kiralarda artış oranı, İstanbul genelinin oldukça altında kaldı.

 Deprem bilimcilerin riskli ilçeler arasında saydığı Avcılar’da ise kiraların yüzde 4, kiralık konut stokunun yüzde 5 yükseliş gösterdiği ortaya çıktı. İlçede, ortalama metrekare kira bedeli 80 TL olurken, ortalama kira miktarı da  9 bin 151 TL’de kaldı. Kiralanmayı bekleyen konut stokunun en fazla azaldığı ilçelerden Çatalca'da şubat ayında kiralık konut stoku yüzde 20 azalırken, kiralar yüzde 4,5 artış gösterdi.

Kıyma fiyatları durdurulamıyor! Bakanlık harekete geçti!

EYT’lileri bayram ettirecek müjde! İlk maaşınıza daha hesaba yatmadan zam gelebilir!

 Devletin kira desteğinden kimler yararlanabilir? Başvuru şartları neler?

Pek çok aile bunu bilmiyor… Öğrencilerin harçlığı devletten! 1.611 TL ödeniyor, mutlaka başvurun!