27 / 04 / 2024

İstanbul'da konut sitesi aidatları 2 yılda yüzde 300 arttı! Beşiktaş, Şişli, Üsküdar... İlçe ilçe aidatlar açıklandı!

İstanbul'da konut sitesi aidatları 2 yılda yüzde 300 arttı! Beşiktaş, Şişli, Üsküdar... İlçe ilçe aidatlar açıklandı!

Mega kent İstanbul'da konut sitesi aidatlarındaki yükselişler vatandaşların tepkilerine neden olurken, son 2 senedeki zamlar yüzde 300'e yaklaştı. Peki hangi ilçede konut sitesi aidatları ne kadar?



Yeni senede konut sitesi aidatlarına uygulanan fahiş zamlar, site sakinlerini şok etmiş durumda. Konut sahipleri ve kiracılar, tüm faturalardan daha pahalı olan aidatlardan şikayetçi olurken, site yönetimleri yüksek zam oranlarını asgari ücret artışına ve giderlerdeki yükselişe bağlıyor. 

Eva Gayrimenkul Değerleme tarafından yapılan araştırmaya göre, bu sene İstanbul'da uygulanan zamlar kimi sitelerde yüzde 100-150'yi buldu. 

İstanbul da konut sitesi aidatları 2 yılda yüzde 300 arttı! Beşiktaş, Şişli, Üsküdar... İlçe ilçe aidatlar açıklandı!

İLÇE İLÇE AİDAT TUTARLARI 

Sabah Gazetesi'nden Seda Tabak'ın haberine göre; EVA Gayrimenkul Değerleme Koordinatörü Serkan Bal, 2022 senesinin başlarında mega kent İstanbul'daki aidat artışlarının yaklaşık yüzde 40 olduğuna, 2023'te bu oranın ortalama yüzde 77'ye çıktığına dikkat çekti. 

Serkan Bal, konuya ilişkin açıklamasında "Hatta bu zam oranı, yaklaşık on ilçede yüzde 100 ile yüzde 155 arasında değişiklik göstermişti. Bu sene ise aidat artışlarının ortalama yüzde 50 olduğunu belirliyoruz. Aralık vermek gerekirse bu artışlar yüzde 25-71 arasında değişiyor" ifadelerini kullandı ve kimi konut sitelerinde de zamların yüzde 100 ile 150'yi bulduğunu söyledi. 

Son iki senede uygulanan zamlar ile ilgili de konuşan Bal, 2022'nin Ocak ayı başlangıç olarak kabul edildiğinde, bu zamana kadar gerçekleşen artış oranlarının ortalama yüzde 168 olduğuna vurgu yaptı. 

Bal, "Ortalamanın yanında iki senede yüzde 200- 300 oranında artışlar da görüldü. Kısaca sırasıyla bahsetmek gerekirse Üsküdar yüzde 300, Beykoz yüzde 288, Tuzla yüzde 287, Bahçelievler yüzde 266, Pendik, Kadıköy, Ataşehir yüzde 265 olacak şekilde ilerliyor" bilgilerini verdi. 

İstanbul da konut sitesi aidatları 2 yılda yüzde 300 arttı! Beşiktaş, Şişli, Üsküdar... İlçe ilçe aidatlar açıklandı!

BEŞİKTAŞ 4 BİN 100 TL İLE ZİRVEDE

Serkan Bal, 100 metrekare büyüklüğe sahip bir evde ortalama aidat bedelini araştırdıklarının da altını çizdi ve 100 metrekarelik daire başına ödenen ortalama aylık aidat tutarında en yüksek rakamın 4 bin 100 TL ile Beşiktaş'ta görüldüğünü belirtti.

Bal, konuya ilişkin "Beşiktaş'ı 3.300 lira ile Şişli, 2.800 lira ile Kadıköy, 2.700 lira ile Sarıyer ve Üsküdar, 2.600 lira ile Ataşehir izliyor. Söz konusu rakamın en düşük olduğu ilçeler ise Silivri, Çatalca ve Sultangazi. Yapılan araştırmalara göre İstanbul'da 100 metrekare alana sahip konut başına ortalama aidat tutarı yaklaşık 1.600 TL'ye yükselmiştir" ifadelerini kullandı.

Lüks konut sitesi aidatlarına da değinen Serkan Bal, "Beşiktaş'ta bilinirliği yüksek markalı projelerde ortalama 100 metrekare dairelerin aidatlarının 32 bin rakamlarında olduğu, kullanım alanlarının 200 metrekarelere ulaşması halinde ortalama aidat rakamlarının 50 bin TL seviyelerinde olduğunu görüyoruz" dedi ve Şişli'de bilinirliği yüksek markalı projelerde 100 metrekare konut aidatlarının 35 bin TL'leri bulduğunun da altını çizdi. 

Ev sahipleri dikkat: Son 9 gün kaldı! Evinizin değeri bu rakamı aşıyorsa verginizi unutmayın!

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, deprem için tek çareyi açıkladı!

Motorine indirim, LPG'ye zam! Akaryakıtta bu gece fiyatlar değişiyor! Sürücüler şimdi bakın!


Geri Dön