İstanbul'da lüks konutlarda rant yarışı!
İBB Başkanı İmamoğlu, kendilerinden önceki yönetimin konut ve ticaret alanlarında 85 milyar dolar rant elde ettiğini iddia etti.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu önceki yönetimin imara açtığı alanlardan 85 milyar dolar rant elde edildiğini iddia etti. Sekreter Yardımcısı Gökçe ise, son 10 senede 87 bin 445 hektar doğal ve kırsal alan tahrip edildiğini söyledi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı, “İstanbul Doğal ve Kırsal Alanları Strateji Belgesi”ni, vatandaşlar ile paylaştı. Dünya Şehircilik Günü kapsamında, “Koru İstanbul” başlığıyla başlatılan strateji belgesi toplantısı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla İstanbul Planlama Ajansı (İPA) Havuz’da yapıldı.
Etkinliğin açılış konuşmasını İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökçe’nin gerçekleştirdi. İBB İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Gürkan Akgün'da konuya ilişkin detaylı bir sunum yaptı. Merkezi hükümet tarafından mevcut politikaların sürdürülmesi durumunda, yakın gelecekte İstanbul’un orman kapasitesinin yüzde 15’ler seviyesine düşeceğini ve su kaynaklarının yok olacağı uyarılarında yapan Akgün, bugünden alınacak tedbirlerle var olan ekosistemin korunarak, kentin geleceğinin teminat altına alınabileceği tespitlerini yaptı.
LÜKS BİNALARDA RANT YARIŞI
Birgün Gazetesinde yer alan habere göre, dönüştürülen araziler üzerinde ağırlıklı olarak lüks konutlar inşa edildiği ifade eden Başkan İmamoğlu, “Bir bölümünü sosyal konuta ayırsa, desek ki, ‘yoksul insanlarımıza, ihtiyacı olan insanlarımıza sosyal ev üretiliyor; hayır. Lüks konut. Bu kadar gözü dönmüşlük olmaz, olmamalı” diye ifade etti.
Kendilerinden önceki yönetimin ticaret ve konut alanlarında 85 milyar dolar rant elde ettiği iddiasında bulunan İmamoğlu “Bizden önceki yaklaşık 15-16 senelik dönemde, sadece 130 projeden, 78 donatı alanı ve 7’si orman alanı olmak üzere, bu alanların dönüşümünden, o dönemde üretilen ev ya da ticaret alanları rantıyla elde edilen ilave rant, 85 milyar dolar." dedi.
O dönemlerdeki satış rakamları ve döviz kurları üzerinden 85 milyar dolar olduğunu ve proje sayısının 130 olduğuna dikkati çeken İmamoğlu, "Yani size ait, milletimize ait. 85 milyar dolar demek, neredeyse bu şehrin, iştirakleriyle beraber, 10 senelik resmi bütçesi. Şimdi bir şehrin rantı nereye uçtu gitti o zaman? Senede 7 kilometre bile metro yapamamış bir belediye döneminde bu para nereye gitti?” şeklinde konuştu.
İMSAD resmen duyurdu: Yıllık inşaat malzemesi ihracatı 29,59 milyar oldu!
Büyükçekmece Atatürk Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli plan tadilatı askıda!
Şehir hastanelerinde kira garantisi dışında başka garanti var mı? Bakan Koca tek tek açıkladı!