01 / 05 / 2024

İstanbul'da merkezdeki konutlara talep sürüyor!

İstanbul'da merkezdeki konutlara talep sürüyor!

Anadolu Yakasında öne çıkan konut bölgelerine rağmen, merkezde de nitelikli konut projelerine talep sürüyor



Anadolu Yakasında öne çıkan konut bölgelerine rağmen, merkezde de nitelikli konut projelerine talep sürüyor. Kadıköy'ün Kozyatağı, Erenköy, Sahrayıcedit, Bostancı gibi bölgelerinde 28 farklı projeyi tamamlayan; halen 3 projede inşaata devam eden Çakmak İnşaat'ın Proje Sorumlusu Hakan Karadeniz, "Yeni konut bölgelerine rağmen, biz de 'İstanbul merkezde yaşanır' diyoruz, lüks konut üretip satıyoruz" dedi.

Mayıs'ta piyasa iyice canlanır
Çakmak İnşaat Proje Sorumlusu Hakan Karadeniz, konut veya iş yeri fark etmeksizin şu an 'alım'ın tam zamanı olduğunu belirterek "Kredi faizleri aylık yüzde 0.90'lara indi. Bu faizlerle alım cazip. Fakat yatırımcı, projeyi iyi seçmeli. Hem değer kazanmalı, hem oturulabilir nezih bir semtte olmalı. Bilinir lokasyonda olması önemli. Piyasalar Nisan-Mayıs'ta iyice hareketlenecek" diye konuştu. Hakan Karadeniz; 160-170 metrekarelik 4+1'lerden oluşan Erenköy projesiyle 170-300 metrekare aralığındaki konutlardan oluşan Bostancı projesini Ağustos'ta; iş yeri seçeneği de sunan Kozyatağı projesini ise Kasım'da teslim edeceklerini ekledi.

Nitelikli konutlar kriz dinlemiyor!
İstanbul'da nitelikli konut projeleri kriz dinlemiyor, merkezi semtlerde de butik projelerde nitelikli konut üretimi tam gaz devam ediyor. 30 yıldan fazla bir süredir inşaat sektöründe olan; Kadıköy'ün prestijli semtlerinden Kozyatağı, Erenköy, Sahrayıcedit, Tüccarbaşı ve Bostancı'da birçok projeyi tamamlayan Çakmak İnşaat'ın Proje Sorumlusu Hakan Karadeniz, halen Erenköy, Kozyatağı ve Bostancı'da projelerinde inşaat çalışmalarının devam ettiğini belirtiyor, "Eski ve oturmuş semtlerin alıcısı her zaman hazırdır" ifadesini kullanıyor.

 Kadıköy'e bağlı semtlerde yaptıkları projelerin, bu semtlerde oturanlar ve onların tavsiyesi ile yakınlarından talep gördüğünü aktaran Hakan Karadeniz, "İstanbul'un çeşitli semtlerinden evlerini satıp üstüne ekleyerek, merkezi bölgelerden daire satın almak isteyenler de var. Unutulmamalıdır ki merkezi semtlerde ikinci el piyasası oturdu. Merkez dışındaki projelerde ikinci el talebi daha az" diye konuşuyor. "İstanbul merkezde yaşanır" sloganını kullandıklarını söyleyen Hakan Karadeniz, projelerini İstanbul'un merkezi semtlerinde geliştirmeyi tercih ettiklerini vurguluyor.

Metro inşaatı etkisi
Anadolu yakasında; Bostancı, Kozyatağı, Ataşehir gibi merkezi semtlerde nitelikli-lüks konut talebinin sürdüğüne dikkati çeken Hakan Karadeniz, şöyle devam ediyor: "Bu bölgeler zemin yapısı, alışveriş merkezlerinin bulunması, TEM ve E-5'e kolay ulaşım, deniz otobüsü iskelelerine yakınlık, metro inşaatının hızla sürmesi, tren güzergahında olması, ulaşım kolaylığı gibi sebeplerle talep görüyor. Lüks daire talep edenler kalite, sosyal ve işlevsel özelliği yüksek konutlarda; sorunsuz ve huzur içinde yaşamak ister. Türkiye'de nüfus arttıkça zenginlerin nüfusu da artıyor; hatta orta sınıfın da alım gücü arttı. Dolayısıyla, nitelikli-lüks konuta talep hiçbir zaman azalmayacaktır."

Metrekaresi 3-5 bin lira
Konut kredisi faizlerindeki düşüşün, inşaat sektörünü hareketlendirdiğini de bildiren Hakan Karadeniz, "Faizlerde düşüş, bizim satışlarımızda da belirgin bir artış sağlıyor. Büyüklüklerine ve konumlarına göre metrekaresi ortalama 3-5 bin liradan daire satıyoruz. Stüdyo ve 1+1 olarak tabir edilen küçük daireler daha çok yalnız yaşayanlar, genç evliler tarafından tercih ediliyor. Bizim müşteri profilimiz ise aileler. Küçük daire konsepti şimdilik bize uygun değil" diyor.
Ali Öztürk/Hürriyet


Geri Dön