27 / 04 / 2024

İstanbul'da ofis stoku geçen yıl 8 milyon metrekareyi aştı, kira bedelleri metrekare başına 1.100 TL oldu!

İstanbul'da ofis stoku geçen yıl 8 milyon metrekareyi aştı, kira bedelleri metrekare başına 1.100 TL oldu!

İstanbul'daki ofis stokunun 2023 yılında 8 milyon metrekareyi aşarken, kira artışları şirket sahiplerinin gündeminde yer alıyor. Merkezi iş alanlarında ofis kiraları metrekare başına 1.100 TL'ye kadar yükseldi. 



İstanbul'daki ofis stoğu 2023 yılında 8 milyon metrekareyi aştı. Ofis kira artışları şirket sahiplerinin gündemindeki yerini koruyor. Merkezi iş alanlarında ofis kira bedelleri metrekare başına 1.100 TL'ye kadar çıkınca, şirket sahipleri yüzde 80 maliyet avantajı sunan paylaşımlı ofislere yönelmeye başladı.

İSTANBUL'DA OFİS STOKU 8 MİLYON METREKAREYİ AŞTI

Enflasyondan en çok etkilenen sektörlerin başında gelen gayrimenkul sektöründe, ofis pazarına ilişkin görünüm de netleşti. İstanbul Ofis Pazarı 2023 Dördüncü Çeyrek raporunda, İstanbul'daki ofis stoğunun 2023'te 8 milyon metrekareyi aştığı görülürken, bu stoğun yüzxe 60'ının Avrupa kıtasında yer aldığı tespit edildi. Öte yandan kiralarda hem dolar hem de TL bazındaki artışlar ve satış piyasasındaki durgunluk, İstanbul ofis pazarının 2024 gündeminin de ilk sıralarına yerleşti.

 İstanbul da ofis stoku geçen yıl 8 milyon metrekareyi aştı, kira bedelleri metrekare başına 1.100 TL oldu!

EN YÜKSEK OFİS KİRASI METREKARE BAŞINA 1.100 TL OLDU!

Söz konusu rapora göre 2023’te en yüksek ofis kirası, metrekare başına 1.100 TL olarak İstanbul Levent’te kaydedildi. Esentepe - Gayrettepe - Zincirlikuyu bölgesinde ofis kiraları metrekare başına 700 TL seviyelerinde seyrederken, Maslak’ta 850 TL, Şişli’de 700 TL, Altunizade’de 500 TL, Kağıthane’de ise 400 TL rakamları kaydedildi.

A+ ofis yapılarının ve plazaların kümelendiği bölgelerdeki doluluk oranlarının ve kira tutarlarının daha alt bölgelerdeki kiralama işlemlerini artırdığına dikkat çeken Melda Çelik,  “Kağıthane - Ayazağa bölgesi, 2023’te en çok kiralama işlemi yapılan bölge oldu.

Raporda yer verilen bir başka çarpıcı veri de, kiralama faaliyetlerinin yüzde 5’inin hazır/paylaşımlı ofisler tarafından gerçekleştirilmesi. 2023’te İstanbul’da kiralanan her 20 ofisten biri, hazır ofisti. Yalnızca İstanbul, Ankara,  İzmir  gibi büyükşehirlerde değil, Türkiye'nin dört bir yanında, 13 ilde, 60 lokasyon işleten eOfis olarak, hazır ve paylaşımlı ofislere yönelik artan talebe biz de yakından tanık olduk” ifadelerini kullandı.

 İstanbul da ofis stoku geçen yıl 8 milyon metrekareyi aştı, kira bedelleri metrekare başına 1.100 TL oldu!
OFİS HİZMETİ İÇİN eOFİS TERVCİH EDİLİYOR

İstanbul dışındaki 5 hazır ofisten birini işleten eOfis olarak İstanbul’daki pazar paylarını da her geçen gün artırdıklarına dikkat çeken Melda Çelik, “İstanbul Ticaret Odası’na kayıtlı olan, İstanbul’da kurulmuş ve hazır/paylaşımlı ofis modelini tercih eden şirketlerin %30’u, ofis hizmeti için eOfis’i tercih ediyor. eOfis, İstanbul’da hazır ofis tercih eden şirketlerin yüzde 30’una 45 lokasyonunda hizmet veriyor. Bu ofislerin 28’i Avrupa, 17’si ise Anadolu yakasında konumlanıyor. ' 'dedi. 

HAZIR OFİSLAR YÜZDE 80 AVANTAJLI

eOfis Pazarlama ve İş Geliştirme Yöneticisi Melda Çelik, hazır ofislerin yüzde 80 daha avantaj sağladığını belirterek şu ifadeleri kullandı: ''eOfis olarak prestijli yasal iş adresi, temel concierge hizmetleri, günlük temizlik, sınırsız sıcak ikramlar, modern dekorasyon ve güçlü iş ağı gibi ayrıcalıkları kapsayan, Türkiye’nin en nitelikli iş merkezlerini erişilebilir kılan esnek kiralama modelimiz, hesaplı fiyatlarıyla yüzde 80’e varan maliyet avantajı sağlıyor. 8 yılı aşan deneyimimiz, yaygın ve ulaşılabilir lokasyon ağımızla 2024’te bu ekosistemi büyütmeye ve girişimcilerin hayatını kolaylaştırmaya devam edeceğiz.” dedi.  

İzmir’deki kiralık ofis görenleri hayrete düşürdü! Aylık kira bedeli 400 bin TL!

Ofislere talebin artması kiraları yükseltti! İşte Esentepe, Levent, Gayrettepe ve Maslak'ta ofis kira bedelleri...

Geri Dön