Kent Haberleri

İstanbul'da resmen deprem göçü başladı: Rota sahil şeridinden kuzeye!

Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen depremler sonrasında İstanbul’dan il dışına deprem göçü başladı. Taşınmalarda en yoğun talep ise Ankara ve İzmir’de yaşandı.Kent içinde, sahil kesimlerinden kuzey noktalara taşınmalar artış gösterirken, şehir dışında da özellikle Ankara ve İzmir şehirlerine talep arttı

Asrın felaketi olarak belirtilen deprem felaketlerinden sonrası mega kent İstanbul’da yaşayan vatandaşlardan kimisi şehir içinde daha az riskli semtlerde taşınma arayışına girerken kimisi de kent dışına göç ediyor. Kent içinde, sahil kesimlerinden kuzey noktalara taşınmalar artış gösterirken, şehir dışında da özellikle Ankara ve İzmir şehirlerine talep arttı.

Kahramanmaraş merkezli olarak yaşanan deprem felaketi sonrasında İstanbul’da yaşayan vatandaşlardan kimisi şehir kimisi de ilçe değiştirdi. Sahil kesiminde oturanlar kentin kuzey kısımlarını tercih ederken şehir dışına taşınan vatandaşlar da İç Anadolu ve Ege Bölgesi’ne rağbet gösterdi. Verilen detaylara göre, söz konusu taşınmaların artması sebebiyle nakliye firmalarında da yoğunluklar başladı. Şehir içi taşınmalarda ortalama 15 bin TL maliyet çıkarken şehir dışında da bu rakam 20 ile 25 bin TL arasında değişiyor.

Sahil bölgelerinden zemini sağlam olan yerlere göç başladı

Dünya'da yer alan habere göre, yaptığı açıklamada sahil kesimlerinde kuzeye doğru bir göç olduğunu kaydeden Evden Eve Nakliyeciler Derneği Başkanvekili Bayram Mete, “Yaşanan deprem sonrasında ortaya çıkan panikle birlikte taşınmalarda ciddi bir artış oldu. Sahil bölgelerinden zemini sağlam olan ilçe ve illere taşınmalar da yoğunluk gösteriyor." diyerek, Beylikdüzü, Avcılar, Bakırköy gibi ilçelerden Gebze ve Ataşehir’e taşınmalar olduğunu gördüklerini söyledi. 
Açıklamasında Anadolu Yakası’nda sahil şeridinden kuzeye doğru bir geçiş söz konusu olduğunu söyleyen  Evden Eve Nakliyeciler Derneği Başkanvekili Bayram Mete, genel itibarıyla insanların depremden çok etkilendiğini söyleyerek, beraberinde nakliye işlerinde de bir artış yaşandığını kaydetti.

Maddi yük arttı mı?

Açıklamasında şehir dışında da İç Anadolu Bölgesi’ne olan rağbetin arttığını kaydeden Evden Eve Nakliyeciler Derneği Başkanvekili Bayram Mete, “Şehir dışında da İç Anadolu Bölgesine bir geçiş söz konusu. Özellikle Ankara ve Karaman tercih edilen şehirler oldu. Ege Bölgesi’nde ise Seferihisar tercih ediliyor. Bölgede bulunan binaların kat sayılarının az olması nedeniyle. Diğer taraftan Güneydoğu Anadolu bölgesindeki insanlar da mega kent İstanbul’a yoğun talep gösterdi. Tabi söz konusu bu süreç vatandaşlarda maddi yükü de beraberinde getirdi. Beylikdüzü’nden Maltepe’ye taşınan bir tüketicinin 15 bin TL gibi bir rakamı gözden çıkarması gerekli. İstanbul’dan başkent Ankara’ya giden bir vatandaşın da 25 bin TL civarı bir rakam ödemesi gerekiyor" dedi.

İstanbul'da deprem riski taşıyan mahalleler peş peşe açıklandı! AFAD Kırmızı Eylem Planıyla belirledi! İşte o liste...

Hafif hasarlı konut sahipleri dikkat! Ödemelerle ilgili çok önemli açıklama!

Depremzede KOBİ'lere müjde! Kredi borçları silinecek, 1 milyon liralık faizsiz kredi desteği verilecek