Kent Haberleri

İstanbul'da satılık ve kiralık konut fiyatları uçtu! Herkes rotayı o ile çevirdi! Ucuza ev ve arsa fırsatını kaçırmayın!

İstanbul'da yabancı yatırımcıların da yoğun ilgisinin ardından konut ve arsa fiyatları resmen fırladı. Arsa almak isteyenler şehir tercihlerini değiştirdi. İşte ayrıntılar... Şehrin gelişen yerlerinde arsa fiyatları metrekare başına 4-5 bin TL'ye çıktı

İstanbul'da yabancı yatırımcıların da yoğun ilgisinin ardından konut ve arsa fiyatları resmen fırladı. Şehrin gelişen yerlerinde arsa fiyatları metrekare başına 4-5 bin TL'ye çıktı. Fahiş fiyat artışının ardından yerli yatırımcılar da yönünü, megakent İstanbul'a yakın şehirlere çevirdi. 

Bu kentlerin başında Çanakkale yer alırken, yabancı yatırımcıya taşınmaz satışının yasak olması fiyatların çok daha uygun olmasını sağladı. 

Habertürk TV'de yer alan habere göre, bölgede emlakçılık yapan Rıdvan Durmaz, çoğu arsanın satılık olduğuna dikkat çekti. Yerel halkın da satış düşündüğünü dile getiren emlakçı Durmaz, "Yabancıya satış olmadığı için İstanbul'daki kadar fahiş fiyat yok. Çoğu satılık durumda. Daha önce yatırımlık almış olan da satış düşünüyor" ifadelerini kullandı. 

İşte arsa talebiyle ilgili merak edilen tüm ayrıntılar...

EN ÇOK TALEP GÖREN YER NERESİ? 

Megakent İstanbul'da bütçesine göre yatırım yapamayan vatandaşın yöneldiği Çanakkale'de en fazla 1915 Çanakkale Köprüsü yanındaki Suluca Köyü'nde gayrimenkul keşfi gerçekleştiriliyor. Köprüye komşu olan köydeki arsa fiyatları metrekare başına 1000-2000 Türk Lirası'ndan başlıyor. 

ARSA ALAMAYANLAR ZEYTİNLİK VE MEYVE BAHÇESİ ALIYOR 

Diğer taraftan arsa almaya gücü yetmeyen vatandaşlar ise zeytinlik ve meyve bahçelerini tercih etmeye başladı. 

Devletin böyle alanlara bir miktar da olsa imar izni vermesi sebebiyle, karavan ve tiny house tercih edenlerin ilgisi ile karşılaşıyor. 

MEGAKENTTE KİRALIK EV FİYATLARI DA UÇTU 

Gayrimenkul değerleme platformu Endeksa tarafından 5 büyük il için yapılan araştırmada İstanbul'da kiralık ev fiyatlarının da uçtuğu belirlendi. Buna göre, İstanbul'da kiralık ev fiyatları son bir yılda yüzde 144, son 2 senede ise yüzde 319 yükseliş gösterdi. Megakent İstanbul'da ortalama metrekare kira 94 Türk Lirası, ortalama kira bedeli ise 10 bin 229 Türk Lirası olarak gerçekleşti. 

İlçelere göre kiralık konut fiyatları değerlendirildiğinde ise ortalama kira bedelinin 28 bin Türk Lirası'na kadar ulaştığı görüldü. 5 bin Türk Lirası'ndan ucuz kiralık evler ise Silivri ve Çatalca ilçelerinde yer aldı.

Konut satışları yüzde 25,3 düştü! 2022 Ekim'de 102 bin 660 konut satıldı!

 

İstanbul ve Ankara'da ortalama kira 10 bin TL'yi aştı! İl il kira fiyatları ne kadar oldu?

Tapu sahipleri dikkat! Geri sayım başladı! Bu tarihi sakın kaçırmayın!