27 / 04 / 2024

İstanbul'da satılmayı bekleyen konut sayısı Şubat'ta yüzde 49 arttı!

İstanbul'da satılmayı bekleyen konut sayısı Şubat'ta yüzde 49 arttı!

Endeksa, Şubat ayında yaşanan deprem felaketi sonrası İstanbul ilçelerindeki satılık konut piyasasını masaya yatırdı. Şubat ayında mega kent İstanbul’da satılmayı bekleyen konut sayısı yüzde 49 arttı.



Deprem ile uzmanlar tarafından daha güvenli olduğu açıklanan bölgelere talebin artması ve pek çok kişinin hali hazırda ikamet ettiği evi de değiştirmek istemesi sonucu satılık konut piyasası oldukça hareket kazandı. Yapay zeka ve büyük veri analizi kullanarak güvenilir değerleme sonuçlarına ulaşan Endeksa, Şubat ayında meydana gelen deprem felaketi sonrası İstanbul ilçelerindeki satılık konut piyasasını masaya yatırdı.

Açıklanan Endeksa verilerine göre, Şubat'ta İstanbul’da satılmayı bekleyen konutlar yüzde 49 arttı. Yine verilen detaylara göre, konut satış fiyatlarının son 1 senede yüzde 156 artış gösterdiği mega kent İstanbul’da Şubat ayı değer artışı ise yüzde 6 oldu. İstanbul genelinde konutların ortalama metrekare satış fiyatı 25 bin 882 lira, ortalama konut fiyatı ise 3 milyon 105 bin 840 lira şeklinde oldu.

İstanbul da satılmayı bekleyen konut sayısı Şubat ta yüzde 49 arttı!

Şubat'ta satılmayı bekleyen konutların en fazla artış gösterdiği ilçeler 

Aktarılan detaylara göre, Şubat'ta satılmayı bekleyen konutların en fazla artış gösterdiği ilçeler Büyükçekmece, Kadıköy, Adalar, Şile, Beykoz, Bakırköy, ve Beşiktaş oldu. 

Verilen detaylara göre, Adalar’da satılık konut stoku yüzde 79 artış gösterirken, yıllık değer artışı yüzde 119, Şubat ayı değer artışı ise yüzde 6 şeklinde oldu. Aktarılan detaylara göre, Adalar’da konutların ortalama metrekare fiyatı 43 bin 946 lira, ortalama konut fiyatı 5 milyon 712 bin 980 lira şeklinde gerçekleşti. Şubat'ta konut fiyatlarının yüzde 7 artış gösterdiği Şile’de ise satılık konut stoku yüzde 75 arttı, ortalama metrekare satış fiyatı 31 bin 431 lira, ortalama konut fiyatı ise 5 milyon 500 bin 425 lira şeklinde oldu. 


Geri Dön