28 / 04 / 2024

İstanbul’da site yöneticilerinin aldığı 200 bin TL maaş şaşkınlık yarattı

İstanbul’da site yöneticilerinin aldığı 200 bin TL maaş şaşkınlık yarattı

Ev sahibi – kiracı anlaşmazlıklarına şimdi de yüksek site aidatları ve site yöneticilerinin aldığı astronomik maaşlar eklendi. Site yöneticilerinin aldığı 150 -200 bin lirayı bulan maaşlar tartışmalara neden oldu.



Ev sahibi – kiracı anlaşmazlıkları gündemdeki yerini korurken, konut sorununa şimdi kalemler ekleniyor.  Özellikle İstanbul’da yüksek site aidatından şikayet eden vatandaşlar, site yöneticilerinin aldığı astronomik rakamlara isyan etti.  Sunulan hizmet ile ödenen maaş arasındaki orantısızlık tartışmalara neden oldu. Bu duruma tepki gösteren vatandaşlar, sitelere yönelik denetimlerini sıkılaştırılmasını istiyor.

BAZI SİTELER MAFYATİK GRUPLARIN ELİNDE 

Show Haber’e konuşan uzman ismin açıkladığı site yöneticilerinin aldığı maaş herkesi hayrete düşürdü: Uzman isim site yönetimi hizmeti verenlerle ilgili şunları söyledi: “İstanbul’da bazı site yöneticileri hatta site müdürleri dahi 150 – 200 bin TL’ye kadar maaş alabiliyor. Bu da kat maliklerimizin cebinden çıkıyor. Site yönetimleri mafyatik grupların eline geçmiş vaziyette. Çakarlı araçlarla siteye girenler bile var.”

200 DAİRELİK SİTEDE 150 BİN TL MAAŞ 

Site aidatlarının  ve site yöneticisinin maaş miktarının belirlenme konusunda site genel kurulunun vereceği kararın esas olduğuna dikkat çeken uzman isim sözlerini şöyle sürdürdü:  “200 dairelik bir sitede 150 bin TL kendine maaş yazdırdığıyla ilgili bireysel yöneticinin talebi olmuş ve genel kuruldan geçmiş.”

VATANDAŞ DURUMDAN ŞİKAYETÇİ

Sitelerde yaşayan vatandaşlar ise bu durumdan şikayetçi. Yöneticilere ödenen fahiş maaşlar da eklendiğinden site aidatları iyice yükseliyor. Ayrıca, yapılmayan işler için sitede oturanların yüksek aidat ödemek zorunda kalması da tepkilere neden oluyor. Sitelerde oturanlar devletin bu konuyla yakından ilgilenip denetimleri sıklaştırmasını istiyor.

AİDATLAR YÜZDE 97 ZAMLANDI

Konut fiyatları ve kiralardaki artış hız kesse de yükselmeye devam ediyor. Vatandaş hem ev alamamaktan hem de kiralardan şikayetçiyken aidatlar da cep yakıyor. Apartman ve site aidatlarına ilişkin yayınlanan rapora göre,  apartman ve site aidatları 2023'te, bir önceki yıla göre yüzde 97 artış gösterdi.  En yüksek site aidatları sırasıyla; Muğla, İstanbul, Ankara,  İzmir  ve Antep’te ödeniyor.

Kira gelir vergisi için son 13 gün uyarısı! Nasıl hesaplarım, nasıl beyan ederim 2024?

Konut almak isteyenlerin yeni trendi: Eski ve metruk evler! Fiyatları 600 bin liradan başlıyor!

Her 3 kişiden 2'si kirasını zor ödüyor! 

 


Geri Dön