Ekonomi

İstanbul’da suya zam!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde bugün düzenlenmiş olan meclis kurulunda suya zam kararı alındı. İşte detaylar!Sıradaki zam da suya geldi

Zam haberleri gelmeye devam ediyor. Sıradaki zam da suya geldi. İstanbul’da suya zam kararı alındı. İşte tarifeler…

İstanbullulara kötü haber. Suya zam geldi. Konut ikinci kademede 21,95 TL olan fiyat, yaklaşık olarak yüzde 8'lik zam ile beraber 23,75 TL'ye çıktı. Yeni oluşturulan 30 metreküp ve üzeri kullanımlarda da 21,95 olan mevcut tarife yüzde 7'lik bir artış ile beraber 32,34 TL’ye ulaşmış oldu.

İBB Meclisi haziran ayı İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi, Genel Kurulu Toplantısı, Saraçhane'deki Başkanlık Binası'nda yapıldı. Toplantıda, İstanbul'da suya zam teklifi oy birliği ile kabul edildi. Buna göre İstanbul'da, konut birinci kademede yani aylık 15 metreküp kullanım bazında 14,61 olan ücret, yaklaşık yüzde 13 zam ile beraber 16,50 TL oldu.

Konut ikinci kademede buna örnek verilirse, 15 metreküp üstü kullanım da, 21,95 TL olan fiyat, yaklaşık yüzde 8'lik zam ile beraber 23,75 TL'ye çıktı.

30 METREKÜP ÜSTÜ KULLANIMA YÜZDE 47 ZAM!

Yeni oluşturulan 30 metreküp ve üzeri kullanımlarda da 21,95 olan mevcut tarife yüzde 47'lik bir artış ile beraber 32,34 TL’ye ulaştı.

FATİH ERBAKAN: ASGARİ ÜCRET 15 BİN LİRAYA YÜKSELTİLMESİ GEREK!

Yeniden Refah Partisi lideri ve aynı zamanda İstanbul Milletvekili olan Fatih Erbakan, İstanbul Sultangazi İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenmiş olan bir programda yerel basın ve STK temsilcileri ile buluştu. Programda asgari ücrete yapılacak olan ara zam konusunda da açıklama yapan Erbakan, asgari ücretin 15 bin TL olması gerektiğini savundu.

Fatih Erbakan, açlık sınırının 10 bin liranın üzerinde, yoksulluk sınırının 30 bin lira seviyesinde olduğu bir ülkede asgari ücretin seçimlerden önce 14 bin 750 lira seviyesinde olması gerektiğini söyledi. Hem büyümeyle birlikte asgari ücretliye pay verilmesi, hem enflasyona karşı asgari ücretlinin ezdirilmemesi, hem de Avrupa Birliği ülkelerindeki asgari ücret artış trendine uygun bir zam yapılması gerektiğini vurguladı ve bu rakamın 15 bin TL civarında olması gerektiğini belirtti.

Toplu taşımaya yüzde 40 zam! İşte yeni zamlı tarife!

Bu akaryakıt zammı kontak kaptıracak! Akaryakıta zam mı geldi? 9 Haziran 2023 güncel akaryakıt fiyat listesi!

Prefabrik ev fiyatları düştü mü? 3+1, 2+1 prefabrik ev fiyatları ne kadar 2023?