İstanbul'da yapılan tüp geçitler otelleri sevindirdi!
İstanbul Anadolu yakasını, Avrupa yakasına bağlayacak tüp geçitlerin yapılması, Ataşehir’de finans merkezi inşası ve Atatürk Havalimanı’nın şehir dışına taşınacak olması Anadolu yakasındaki otelcileri sevindirdi.
Tarihi yarımadaya 20 dakikada ulaşılacak olmasının Anadolu yakasında kalacak turist sayısını arttıracağı ifade ediliyor.
ANADOLU yakasında faaliyet gösteren oteller 3 büyük projenin devreye girmesi için adeta gün sayıyor. Bunlar, iki yakayı deniz altından bağlayacak tüp geçit projesi, Ataşehir’de yapımı devam eden finans merkezi inşaatı ve Atatürk Havalimanı’nın kapanıp yeni yerine taşınması. Projelerle birlikte İstanbul’da Avrupa yakasındaki yoğunluğun Anadolu yakasına doğru kayacağı tahmin ediliyor. Metro ağının genişlemesi ve tüp geçit sayesinde turistlerin en çok ziyaret ettiği tarihi yarımadaya Anadolu yakasından ulaşım 15-20 dakikaya kadar iniyor. İstanbul Finans Merkezi ile birlikte iş insanları Anadolu yakasına geçiş yapıyor. Bu sayede Anadolu yakası otellerinin doluluk oranlarının bir hayli yükseleceği ifade ediliyor. Sabiha Gökçen’e inen uçak sayısının her geçen gün artması da bir başka olumlu gelişme olarak nitelendiriliyor.
TURİSTLER TERCİH EDECEK
Söz konusu projeler ile birlikte İstanbul’un turizm haritasının baştan aşağı değişeceğini ifade eden Emay İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Burak Gören, “Projeler sayesinde Anadolu yakasında hareketlilik bir hayli artacak. İstanbul’un trafiğine girmek istemeyenler Anadolu yakasını tercih edecek. Anadolu yakasında artan turist sayısı ile birlikte Kadıköy-Kartal hattı İstanbul’un yeni ‘Basın Ekspres yolu’ olacak” dedi. Sahibi oldukları İstanbul Kozyatağı’nda bulunan Hilton Oteli için de planlamalarını bu projelere göre yaptıklarını ifade eden Gören, “Boğaziçi Köprüsü’nü geçtikten sonra E5 üzerinde yer alan ilk otellerden biriyiz. Konumumuz gereği büyük avantaja sahibiz. Şu anda oda fiyatları ortalama 150 Euro civarında. Projelerin hayata geçmesiyle birlikte oda fiyatları 300 Euro’ya kadar çıkacak” dedi. Bu tip projelerin, İstanbul Avrupa yakasının yükünü de hafifleteceğini söyleyen Gören, “En önemlisi sürekli Avrupa yakasını tercih eden yabancı turist artık Anadolu yakasını tercih edecek” ifadelerini kullandı.
Kozyatağı’ndaki otelleri dışında yatırımlarının devam edeceği bilgisini veren Gören, “Hilton ile 44 yıllık anlaşma yaptık. Otelimizi kendimiz işletiyoruz. Yüzde 80 doluluğa ulaştık. Yabancılar ve özellikle Arap turist çok fazla. Bölgede bir otel boşluğu vardı. Bu yüzden Kozyatağı’nı tercih ettik. E5 üzerinde ve metroya komşu olmamız sebebiyle çok avantajlıyız. Otel zinciri oluşturmak istiyoruz. Uygun şartlarda yerler bulursak yatırımlarımız artacak. Grup içinde turizm yatırımlarımızın payı yüzde 10 civarında. İstanbul dışında turizm projelerimiz var. İstanbul dışında büyük birkaç koyda çalışmalarımız devam ediyor. Çok büyük projeler olacak” dedi.
Marmara’da Yunan adası
İNŞAAT, turizm ve eğlence sektörlerinde faaliyet gösterdiklerini belirten Burak Gören, “2013’te işletmeci Aydın Samanlı vesilesiyle Club Sedef projesine girdik. Şık, konforlu bir tatil atmosferi yaratmak istedik. Marmara Denizi’nin en iyilerinden birini ortaya çıkardık” dedi. Gören, Sedef Adası’nın adaların etrafında ve Anadolu yakasına yakın olmasının farklı bir hava yarattığını belirtti. Gören, “Bodrum, Çeşme ve Yunan adalarını aratmayan, şehirde ama şehrin karmaşasından uzak” dedi. Sedef Adası’nın Esra Bereket’e ait olduğunu dile getiren Gören, “Biz kiracı konumdayız. Ona da dedesinden kalmış ada. Dönemin padişahı sadrazam olan büyük dedesine balık tutması amacıyla hediye edilmiş” ifadelerini kullandı.
Beşiktaş’ta kentsel dönüşüm
Burak Gören, Emay İnşaat markası KentPlus’ın son projesinin, Fikirtepe’de yükseldiğini söyledi. 2016 sonunda bitmesi planlanan 1337 daireden oluşan KentPlus Kadıköy’ün satışa sunulduğunu belirten Göre, projeye 400 milyon liralık yatırım yapıldığını belirtti. Beşiktaş’ta bir kentsel dönüşüm projeleri de olduğunu söyleyen Gören, Çengelköy’de bir yatırım planlarının olduğunu söyledi.
Hürriyet