Ekonomi

İstanbul'da yaşanacak depremde yıkılacak 13 ilçe açıklandı! Siz de bu semtlerde oturuyorsanız...

İstanbul'da yaşanabilecek büyük bir depremde yıkılması öngörülen ilçeler açıklandı. İBB'nin hazırladığı rapora göre, yaşanacak 7,5 şiddetinde bir deprem 100 bine yakın binayı yerle bir edecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi'nin hazırladığı çalışmaya göre söz konusu depremde İstanbul'un 13 ilçesi yıkılma riskiyle karşı karşıya

İstanbul'da depremle ilgili korkutan senaryo çalışmalarının sonuçları kamuoyu ile paylaşıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi'nin hazırladığı çalışmaya göre söz konusu depremde İstanbul'un 13 ilçesi yıkılma riskiyle karşı karşıya. Bu ilçeler orta-alt gelir gruplarından oluşan ve nüfus yoğunluğu diğer ilçelere göre nispeten yoğun yerleşim yerlerinden oluşuyor. 

 

TEM OTOYOLUNUN GÜNEYİNDE KALAN İLÇELER İÇİN KIRMIZI ALARM

Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Özlem Tut,  şehrin önemli ulaşım arterlerinden olan TEM otoyolunun güneyindeki ilçelerin ciddi risk altında olduğunu söyledi. Tut, o ilçeleri Fatih, Bayrampaşa, Güngören, Avcılar, Zeytinburnu, Esenyurt, Bahçelievler, Küçükçekmece, Beylikdüzü, Esenler, Bakırköy, Bağcılar, Büyükçekmece şeklinde sıraladı. İBB tarafından hazırlanan raporda 7,5 büyüklüğündeki bir deprem senaryosuna göre 91 bin 81 binanın ağır veya çok ağır hasar, 167 bin 116 binanın da orta hasar göreceği öngörülüyor.