Kent Haberleri

İstanbul’da yediemin ve çekici ücretlerine yüzde 67'e varan dev zam

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB), Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında, yediemin otopark ve araç çekme ücretlerine yüzde 50 ila 67 arasında zam yapılması kararı alındı. İşte detaylar... Peki yeni ücretler ne kadar oldu? İşte yeni tarife

İstanbul’da yediemin otopark ve çekici ücretlerine yüzde 50 ile yüzde 67 arasında değişen oranlarda zam yapılmasına karar verildi. Peki yeni ücretler ne kadar oldu? İşte yeni tarife...


 

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü, yediemin otopark ve çekici ücretlerindeki artan maliyetleri gerekçe göstererek İBB Ulaşım Koordinasyon Merkezi'ne (UKOME) zam talebinde bulundu. Yapılan talep, ağustos ayı oturumunda UKOME tarafından oybirliği ile kabul edildi.

Emniyet yetkilileri, otopark kira giderleri, faturalar, personel ve özellikle yakıt maliyetlerinin sürekli artması sonucunda mevcut ücretlerin masrafların karşılanmasına yetmediğini belirtti. Bu nedenle, yediemin otopark ve çekici ücretlerine yüzde 50 ile yüzde 67 arasında değişen oranlarda zam yapıldı.

İŞTE YENİ TARİFE

Yeni tarifeye göre çekme ücreti (park yasağı) ve park yasağı dışındaki özel taşıma için belirlenen ücretler önemli ölçüde arttı. Park yasağı olan araçlar için çekme ücreti, 400 TL'den 630 TL'ye yükseldi. Park yasağı olmayan ve özel taşıma olarak yapılan 5 km'ye kadar olan çekici hizmeti için ücret ise 400 TL'den 630 TL'ye yükseltildi. Ayrıca, kilometre başına alınan ücret de 15 TL'den 25 TL'ye çıkarıldı.

Yediemin otopark ücretleri de zamdan nasibini aldı. Yeni tarifeye göre, motorlu bisikletler için otopark ücreti 10 TL'den 15 TL'ye, motosikletler için 20 TL'den 30 TL'ye, otomobiller için 40 TL'den 60 TL'ye, kamyonetler, minibüsler ve arazi taşıtları için 50 TL'den 80 TL'ye, kamyonlar, otobüsler, tırlar ve iş makineleri için 75 TL'den 120 TL'ye, iş makineleri ve römorklar için ise 100 TL'den 150 TL'ye yükseltildi.

Bu zamların, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'nün artan masraflarını karşılamaya yönelik bir adım olduğu ve yediemin hizmetlerinin sürdürülebilirliğini sağlamayı hedeflediği belirtildi. 

Ayrıca UKOME toplantısında minibüslerin elektronik bilet sistemine geçmesi yönündeki teklif de kabul edildi. İBB'nin 3 bin yeni taksinin ihdas edilmesi teklifi ise bir kez daha  reddedildi.

Veliler ve öğrenciler dikkat! Okullarda telefon yasaklanıyor!

Dikkat! Altında yeni 'rekor' tahmini: İlk kez tarih verdiler

Aman dikkat! Taksilerde 'kısa mesafe' karmaşası!