Kent Haberleri

İstanbul'daki 207 bin bina riskli: 99 depreminden sonraki binalarda da sorun var!

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökce İstanbul'da Ocak 2023 itibariyle toplam 142 riskli alanda, 207 bin riskli yapı olduğunu söyleyerek 1999 depreminden sonra yapılan binalarda da sorun olduğuna dikkat çekti. Yapılan toplantıda İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, afetle mücadelede İstanbul’un geleceğine yön verecek, bilimsel verilere dayalı, bütünlüklü olarak “Kentsel Dönüşüm Stratejisi” yürütmek amacıyla “6306 Sayılı Yasa Kapsamında İlan Edilen Alan ve Yapılara Yönelik Veri Toplama, Etki Analizi, Değerlendirme Çalışması” toplantısı gerçekleştirdi.

Yapılan toplantıda İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökçe İstanbul’un birinci derece deprem bölgesinde olmasına ve yüksek, yapı stoğu kalitesinin ise düşük olmasının kentsel riskleri daha da çok arttırdığına dikkat çekti. 

BU ÜÇ İLÇEYE DİKKAT!

Dr. Buğra Gökçe, İstanbul’da 2023 Ocak tarihi itibariyle toplamda 142 riskli alanda 207 bin riskli yapının olduğunun altını çizerek özellikle Esenyurt, Küçükçekmece ve Büyükçekmece'ye dikkat çekti.

 

Gökce “Söz konusu riskli binaların yüzde 30'nun yapım yılı 2000 yılı ve sonrası.  99 depremi sonrası değişen yönetmeliklere göre yapılmış olmalarına karşılık sorunlu görünüyorlar.

İlçelere göre dağılımı ise yüzde 40'nın Esenyurt, Büyükçekmece ve Küçükçekmece'de olmak üzere batı koridorunda yer alıyor” diyerek 1999 depreminden sonra yapılan yapılarda da sorunlar olduğuna değindi.

KENTFON MODELİ NEDİR?

Gökce, Kentsel dönüşümün çevre dostu, sosyal ve ekonomik olmak üzere üç ana temaya sahip olduğunu belirterek, İstanbul'da yer alan 39 ilçe yönetiminin, çalışmada önerilen modeli örnek alarak bütüncül planlama ve kentsel dönüşüm anlayışını kendi plan ve projelerine yansıtmasını da sağlamayı amaçladıklarını açıkladı.

 

İstanbul’un kentsel dönüşüm önünde oluşturduğu finansal bariyerlerin, konvensiyonel modeller ile aşılamayacağının farkında olduklarını söyleyen Gökçe: '' Proje bu kapsamda, KENTFON ismiyle deprem riski altındaki alanların dönüşüm sürecine yeni bir finansman modeli de sunuyor.'' dedi.

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü tek tek açıkladı: Riskli yapılar bir an dönüştürülmeli!

Bakan Kurum açıkladı: Yarısı Bizden ev kampanyasında rekor başvuru yapıldı!

‘Yarısı Bizden’ kentsel dönüşüm kampanyasında ödemeler nasıl yapılacak? 2+1, 3+1 ev taksitleri kaç lira?