Kent Haberleri

İstanbul’daki 5 mahalle için mahkemeden şok karar! Resmen açıklandı!

İstanbul'da, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından onay verilen 3 bin 275 hektarlık alanlı ve doğal sit koruması altındaki Beykoz’un beş mahallesine ilişkin imar planlarının yürütmesi mahkeme tarafından durduruldu. İşte ayrıntılar... Mahalleler için hazırlanan yeni imar planlarına da onay verildi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 25 Kasım 2020 tarihli kararıyla Beykoz'un doğal sit koruması altındaki Çengeldere, Fatih, Yavuz Selim, Baklacı, Çiftlik ve Görele mahallelerinin yüzde 48'ini “kesin korunacak alan”, yüzde 44,7'sini “sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanı”, yüzde 7,43'ünü de “nitelikli doğal koruma alanı” şeklinde belirledi. Mahalleler için hazırlanan yeni imar planlarına da onay verildi. 

TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi de planlama alanındaki mevcut nüfusun 3 kat yükseleceği, bu nüfusa hizmet sağlayacak yeni konut, ticaret ve sosyal donatı alanları gibi yeni yapılaşmalar oluşacağı sebebiyle planların iptal edilmesi talebiyle dava açtı. 

Tapuda yeni dönem başladı! Tapu sahipleri dikkat!

İslam Memiş ilk kez açıkladı! Altındaki düşüşün asıl nedenini bir çırpıda söyledi! Görmeyen duymayan kalmasın

İstanbul'da ekim ayının zam şampiyonu belli oldu! Kulaklarınıza inanamayacaksınız!

O banka resmen açıkladı! 70 yaşın altındaki herkesi ilgilendiriyor! Başvuru yapana 3 ay bedava verilecek!