Ekonomi

İstanbul'daki bankalarda kiralık kasa sıkıntısı!

İstanbul'daki bankaların genelinde kiralık kasa sıkıntısı yaşanmaya başladı. Kasa kiralamak için bankalara başvuranlar "kiralık kasamız yok" cevabıyla karşılaşıyor. Peki bu sıkıntının nedeni ne? Bu sıkıntı sadece Türkiye genelinde mi? İstanbul'da mı? İşte sorunun cevabı haberimizde... com/reklamlar/ref_haberici_Yonlendir-43_http://twitter

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabı http://twitter.com/TebernKireci1'den, " İstanbul'da bankalarda kiralık kasa sıkıntısı var" başlıklı twitinde ele aldı. 

Son zamanlarda, İstanbul'da yaşayan vatandaşlar, bankalarda kiralık kasa bulamadıklarını dile getirmeye başladılar. Altını ve gümüşü olanlar ellerindeki kıymetli metalleri koyacakları bir kasa dahi bulamadıklarından yakınıyorlar. 

Peki kiralık kasa sorununun neden kaynaklanıyor? Bu sıkıntı sadece İstanbul'da mı var yoksa Türkiye'nin diğer şehirlerinde de yaşanıyor mu? Konuyla ilgili gelen yorumları sizler için haberimizde derledik.

 

KİRALIK KASA SIKINTISININ NEDENLERİ

Milyonlarca vatandaş İstanbul'da kiralık kasa bulma konusunda büyük sıkıntı yaşıyor. Yatırımlarını koyacakları bir kasa dahi bulamadıklarını söyleyen vatandaşlar bu konudan oldukça rahatsızlar.  Bu sıkıntının nedenlerini merak edenler araştırma yaparken, vatandaşlardan konu ile ilgili yorumlar gelmeye başladı.

 

İstanbul'daki bir şubede 88 kiralık kasa olduğunu söyleyen bir vatandaş haftada en az on kişinin kiralık kasa sorduğunu bu sorunun sadece İstanbul'da değil Türkiye genelinde olduğunu dile getirdi.

Kiralık kasa sorunu yaşayan başka bir vatandaş ise ''Barınma sıkıntısı insanlarda olduğu gibi emtia da da mevcut, demekki insanlar emtialarını banka kasalarında saklamaya başladılar'' dedi.

Vatandaşların çoğu kiralık kasa sorunun sadece İstanbul için değil Türkiye genelinde olduğuna dikkat çekerek bu sorunun yeni olmadığını çok uzun zamandır bu sıkıntının var olduğunu dile getirdiler. 

Aynı konuda sıkıntı yaşayan başka bir vatandaş ise kiralık kasa sorununun iki nedeni olduğunu söyledi:
1. Devlet dövizlere çökecek, sabit bir kurdan çevirecek korkusu,
2. Yaz döneminden çıktık, evlenenlerin altınları koymak için kiralık kasa talepleri olarak ifade etti.
Konu ile ilgili farklı bir yorum da şu şekilde geldi: ''Demek ki zenginler daha fazla zenginleşiyor fakirlerde daha da fakirleşiyor''

Tüm bu yorumlara dayanarak, kiralık kasa sorunun sadece İstanbul'da değil Türkiye genelinde olduğu söylenebilir.

HSBC’den müjde! Bir ay boyunca komisyon alınmayacak!

En düşük konut kredisi faizi hangi bankada? Bankalar bir bir açıkladı! Ev alacaklar şimdi bakın! 

Son dakika haberi! Borcunu yapılandırana ek maliyet yok!