28 / 04 / 2024

İstanbul’daki kupon arazide dikkat çeken imar planı değişikliği!

İstanbul’daki kupon arazide dikkat çeken imar planı değişikliği!

İstanbul Kasımpaşa’da yaklaşık olarak 8 bin 700 metrekarelik hisseli şahıs ve özel şirket mülkiyetindeki arazinin imar planlarında yapılan değişiklik ile yaya yolları iptal edildi ve ticaret alanı artırıldı...



İstanbul Avrupa Yakası Kasımpaşa'da yaklaşık olarak 8 bin 700 metrekarelik hisseli şahıs ve özel şirket mülkiyetindeki arazinin imar planlarında yapılan değişiklikle yaya yolları iptal edildi ve ticaret alanı artırıldı.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Beyoğlu Kasımpaşa'da Küçük Piyale Mahallesi'nde “emsal 2, kat yüksekliği 6 kat(21.50 metre)” yapılanma şartlarında ticaret alanı, yaya yolu, ve park alanında kalan toplam 8 bin 690 metrekarelik arazinin imarı Beyoğlu Belediye Meclisi kararıyla geçtiğimiz Mart'ta değiştirildi ve jet hızıyla onay için İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'ne gönderildi.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin kasım ayı oturumlarında oya sunulan imar planı değişikliği ile 7 metre genişliğinde olan yaya yollarının iptal edilerek arazinin aynı yapılaşma koşullarından ticaret ve park şeklinde düzenlendiği görüldü. Sözcü gazetesinden Özlem Güvemli imzalı habere göre plan ile araziye kamu ve özel hizmet ofisleri, alışveriş merkezi ve otel yapılabilecek.

İstanbul’daki kupon arazide dikkat çeken imar planı değişikliği!

“DEĞER ARTIŞI OLDU, KAMUYA PAY VERİLMELİ”

Yine paylaşılan bilgilere göre söz konusu parsellerin büyük bölümü özel bir şirketin mülkiyetinde  yer alıyor. Aktarılan detaylara göre söz konusu plan değişikliği ile bin 160 metrekarelik yaya yolu iptal edilince 5 bin 750 metrekarelik ticaret alanı 6 bin 600 metrekareye yükseltildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi birimleri tarafından gerçekleştirilen incelemede, iptal edilen yaya yolu ile aynı şirkete ait olan parsellere bütüncül bir ticaret alanı oluşturularak gayrimenkullerin değerinde artışa sebep olunduğundan 2020 tarihli “uygulama imar planı değişikliği sonucu taşınmazda meydana gelecek değer artışının, değer artış payı olarak kamuya kazandırılmasına” yönelik hazırlanan “İmar Planı Değişikliğine Dair Değer Artış Payı Hakkında Yönetmelik” kapsamında değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çekildi.

Yine paylaşılan bilgilere göre söz konusu plan değişikliği CHP grubunun itirazına karşın, çoğunluktaki AKP-MHP grubunun oyları ile kabul edildi.

Deprem bölgesindeki 100 bin konutun su teminini DSİ yapacak!

TOKİ  Ankara  Haymana kura çekilişi 27 Aralık'ta!

Kuşadası Beks Otel'in oda sayısı 320'ye çıkıyor!


Geri Dön