28 / 04 / 2024

İstanbul'daki perakende fiyat artışı açıklandı: Enflasyon öncesi şoke eden tespit

İstanbul'daki perakende fiyat artışı açıklandı: Enflasyon öncesi şoke eden tespit

İstanbul Ticaret Odası (İTO), Türkiye enflasyonu için öncü gösterge olarak nitelendirilen, İstanbul'daki perakende fiyat artışına ilişkin verileri açıkladı. Buna göre, İstanbul'da perakende fiyatlar haziranda aylık yüzde 4,03 artarken, kentteki yıllık enflasyon yüzde 94,2'e çıktı.



TÜİK, Haziran ayı enflasyonunu 4 Temmuz Pazartesi günü açıklanacak Piyasadaki beklenti ise enflasyonun yüzde 75'i aşması yönünde. Enflasyon rakamları açıklanmadan öncü gösterge olarak kabul edilen İTO fiyat artış raporu açıklandı.

İTO verilerine göre, İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi bir önceki aya göre yüzde 4,03, toptan fiyat hareketlerini yansıtan Toptan Eşya Fiyatları İndeksi ise yüzde 8,17 oranında arttı. Perakende fiyatlarda yıllık artış yüzde 94,19 oldu.

İTO'nun açıkladığı Haziran 2022 fiyat indeksleri şöyle:

TOPTAN EŞYA FİYATLARI YÜZDE 8,17 YÜKSELDİ

 2022 Haziran ayında İstanbul’da; perakende fiyat hareketlerinin göstergesi olan İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi bir önceki aya göre yüzde 4,03, toptan fiyat hareketlerini yansıtan toptan eşya fiyatları indeksi ise yüzde 8,17 oranında arttı.

TOPTAN EŞYA FİYATLARI YÜZDE 87,98 

2021 haziran ayına göre 2022 haziran ayında yaşanan fiyat değişimlerini gösteren bir önceki yılın aynı ayına göre değişim oranı Ücretliler Geçinme İndeksi'nde yüzde 94,19, Toptan Eşya Fiyatları İndeksi'nde ise yüzde 87,98 oldu.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön