İstanbul'daki sahra hastanelerinin inşaatı tamamlanıyor!
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında Atatürk Havalimanı yerleşkesi ile Sancaktepe'de inşa edilen "acil durum" hastanelerinin tabelaları asıldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 6 Nisan tarihinde Tarabya'da bulunan Huber Köşkü'nden video konferans yöntemiyle gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısından sonra yaptığı açıklamaların ardından temelleri atılan "çok amaçlı acil durum hastanelerinin" inşaat çalışmalarında sona gelindi.
Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; bu kapsamda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle yaşamını yitiren ve "Hocaların hocası" olarak da anılan Prof. Dr. Murat Dilmener ile Prof. Dr. Feriha Öz'ün isimlerinin verildiği hastanelerin tabelaları asıldı.
Kısa sürede açılacak Atatürk Havalimanı yerleşkesindeki hastanede Prof. Dr. Murat Dilmener'in, Sancaktepe'de yapımına devam edilen çok amaçlı hastane içerisinde ise Prof. Dr. Feriha Öz'ün ismi yaşatılacak.
- "Hocaların hocalarının" isimleri şifa merkezlerinde yaşatılacak
Bu kapsamda, 9 Nisan tarihinde temeli atılan ve yapımına devam edilecek Atatürk Havalimanı yerleşkesindeki hastane binasına, "T.C. Sağlık Bakanlığı Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi" yazılı tabela sabah saatlerinde asıldı.
Yapımı için yaklaşık 4 bin personelin 3 vardiya şeklinde çalıştığı inşaat alanında yoğun hareketlilik görülürken, hastane bahçesinde çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmalarına da başlandı.
Yeni tip koronavirüs nedeniyle yaşamını yitiren Prof. Dr. Feriha Öz'ün adının yazılı olduğu tabela da salgınla mücadele içerisinde önemli bir merkez olacak Sancaktepe'de bulunan hastane binasındaki yerini aldı.
Sarıgazi Mahallesi'nde yapılan hastanede ilk günden beri hummalı çalışmalar sürerken açılış için gün sayıyor.
- Hastaneler, tam teşekküllü altyapılarıyla sağlık hizmetine önemli katkı sunacak
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Bu hocaların ismi için bile bu hastanelerin yapılmasını son derece önemli olduğunu söylemek istiyorum. Çünkü çok kıymetli insanlardı, çünkü bunlar hocaların hocasıydı." açıklamasında bulunarak hastanelerin bu ay sonuna kadar açılması planlanıyor.
İnşa çalışmaları toplam 8 bin kişi tarafından 3 vardiya şeklinde gerçekleşen çok amaçlı acil durum hastanelerinin salgın, deprem ve afet hastanesi olarak kullanılması planlanıyor.
Her biri 125 bin metrekare alan üzerinde yer alan hastaneler, 75 bin metrekare kapalı alana sahip olacak. 1008'er adet yatak kapasiteli olan merkezlerde her oda yoğun bakıma dönecek.
Her iki sağlık merkezi bittiğinde ameliyathaneleri, MR, triyaj odaları, laboratuvarları, anjiyo ile ekoları ve ultrasonlarıyla tam teşekküllü bir hastane altyapısı bulunacak.
Bu kapsamda her iki hastane içerisinde 500 araçlık otopark, 16 ameliyathane, 36'sı diyaliz ve yoğun bakım altyapısına sahip 576 banyolu hasta yatak odası, 36'sı diyaliz hasta altyapısına sahip 432 yoğun bakım yatağı, 36 acil müşahede yatağı, 8 triaj, 2 CRP, 4 tomografı, 4 MR, 2 x-ray odası yer alıyor.
İstanbul'daki sahra hastaneleri 8 maddede tüm detaylarıyla!