27 / 04 / 2024

İstanbul'dan Ankara'ya ikinci otoyol: Orta Anadolu Otoyolu geliyor!

İstanbul'dan Ankara'ya ikinci otoyol: Orta Anadolu Otoyolu geliyor!

İstanbul-Ankara otoyolunda yaşanan yoğunluk nedeniyle ikinci otoyol için çalışmalara başlandı. “Orta Anadolu Otoyolu” olarak yapılması planlanan yeni otoyol Sakarya’nın Akyazı ilçesiyle Ankara arasında inşa edilecek.



Mevcut Ankara-İstanbul arasındaki otoyolda trafiğin artması nedeniyle hükümet, yeni bir otoyol projesini gündemine aldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın planladığı yeni otoyol, Akyazı ile  Ankara  arasında yapılması planlanıyor.

Yeni Şafak Gazetesi'nde yer alan habere göre adının “Orta Anadolu Otoyolu” olarak yapılması plananan yeni oto yol için planlar hazırlanmaya başlandı. 

ORTA ANADOLU OTOYOLU NEREDE OLACAK?

Akyazı’dan başlayacak yeni oto yol projesi  Mudurnu, Nallıhan, Beypazarı ve Ayaş’tan geçerek Ankara’ya ulaşacak. Türkiye’nin ana transit geçiş yolu olması hedeflenen ve Avrupa’yı Asya’ya bağlayan koridorda önemli rol üstlenen Kuzey Marmara Otoyolu, “Orta Anadolu Otoyolu” ile direkt Niğde Otoyolu’na bağlanacak.

Yaklaşık 3 yıl önce açılan ve hem Marmara’nın hem de tüm Avrasya bölgesinin ulaşımı ve ticaretinde hayati rol oynayan Kuzey Marmara Otoyolu sayesinde, araçlar şehir içi trafiğe girmeden yüksek standartlı, kesintisiz, emniyetli ve konforlu bir yoldan transit geçiş sağlayabiliyor. Ankara-Akyazı arasına yapılacak yeni otoyol da trafik yoğunluğunu önemli ölçüde azalması planlanıyor.

 İstanbul dan Ankara ya ikinci otoyol: Orta Anadolu Otoyolu geliyor!

225 KM'Sİ ANAYOL, 51 KM'Sİ BAĞLANTI YOLU OLACAK!

Yapılması planlanan yeni oto yolun  yaklaşık 225 km’si anayol, 51 km’si bağlantı yolu olmak üzere toplam 276 km uzunluğunda olması öngörülüyor. 1 milyar Avro’ya mal edilmesi düşünülen otoyolun, gidiş geliş olacak şekilde 3’er şerit olması planlanıyor.

İKİNCİ ALTERNATİF YOL OLACAK!

Diğer projelerde olduğu gibi bu projede de depreme karşı dayanıklılığı sağlayan en modern mühendislik kullanılacak. 

Zamanın ve konforun değerini yeniden belirleyecek Ankara-Akyazı Otoyolu, deprem gibi afet ve acil durumlar için ikinci alternatif yolu olacak.

Düşük rakımdan geçtiği için yol özellikle kış aylarında karla mücadele açısından avantajlı olacak.

Artan hız limitlerine göre tasarlanacak yeni projede Ankara-Akyazı Otoyolu, günümüzün ihtiyaçlarını da karşılayacak potansiyelde olacak. Söz konusu otoyol daha güvenli, daha konforlu, daha akıllı ve daha hızlı bir yolculuk imkânı sağlayacak.

Şanlıurfa Yeni Oto Galericiler ve Mermerciler Sitesi'ne yeni yol!

İstanbul Bolluca İhsaniye yolu açıldı!

 


Geri Dön