Ulaşım

İstanbulkart kullananlar dikkat! İBB indirim yaptı

İstanbul'da yaşayan ve her gün İstanbulkart kullananlar için İBB bir indirim kampanyası başlattı. Kampanya 1 ay sürecek. İşte marmaray, metrobüs, metro, fünikiler, teleferik, tramvay, Şehir Hatları, Turyol'da kullanabileceğiniz ücretsiz toplu taşım indirim hakkı.İBB'nin İstanbulkart kullananlar için hazırladığı kampanya tam da akıllı telefonlarına düşkün gençler, öğrenciler için büyük fırsat

Milyonlarca kişinin İstanbul'da toplu taşımayı kullandığını düşünersek İBB'nin başlattığı kampanya ses getireceğe benziyor. İBB'nin İstanbulkart kullananlar için hazırladığı kampanya tam da akıllı telefonlarına düşkün gençler, öğrenciler için büyük fırsat. Tabi İstanbulkart ile işine giden çalışanlar ve gezmeyi seven İstanbullular da dahil.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) kuruluşlarından BELBİM A.Ş tarafından açıklanan toplu taşımada indirim kampanyasının ise bir şartı var. İstanbulkart mobil uygulamasını telefonunuza indirmek.

İşte İBB'nin toplu taşımada indirim getiren kampanyasının detayları:

İstanbulkart Mobil uygulamasını daha önce denemediyseniz şimdi kullanmanın tam sırası. Çünkü 1 ay sürecek kampanya boyunca 10 kullanımda 9 kullanım ödeyeceksiniz. Günümüz koşullarında bu yüzde 10'luk bir indirime denk geliyor ve hayli cazip.

Peki İBB'nin indirimini hangi toplu taşım araçlarında kullanabilirsiniz?

Eğer İstanbulkart mobil uygulamayı kullanmaya başlar ve indirim hakkı kazanırsanız, ücretsiz kart basımlarınızı metro, metrobüs, fünikiler, teleferik, tramvay, Şehir Hatları, Turyol, Marmaray'da rahatlıkla kullanabileceksiniz.

İstanbulkart mobil uygulamada QR kod denediniz mi?

Bu kampanya ile akıllı telefonunuzu daha sık kullanmanız gerekecek ve İstanbulkartınızı düşürme kaybetme ihtimaliniz de sıfırlanıyor. İndirim kazanmanız İstanbulkart Mobil uygulamasından QR kod ile ödeme yapmanız yeterli. Kampanyada sistem şöyle işliyor. Metro, metrobüs ya da kullandığınız herhangi bir toplu taşım aracında QR kod ile yapılan her 10 geçişte 1 geçiş tutarı dijital ortamda iade ediliyor. 

29 Ağustos 2022'de kullanıma geçirilen kampanyanın adı ise İstanbulkart Mobil ile 10 geç 9 öde!.. BELBİM'in açıklamasına göre de İstanbulkart Mobil ile 10 geç 9 öde! kampanyası 29 Eylül 2022 tarihinde son bulacak.

İstanbulkart Mobil ile 10 geç 9 öde! kampanyasının ayrıntıları


İstanbulkart Mobil’den yapılan her 10 toplu ulaşım ödemelerinden biri dijital karta iade edilecektir. 
İstanbul toplu ulaşım geçiş ücretleri değişkenlik gösterdiği için her dijital kart türü kendi tarifesi üzerinden bir otobüs geçiş tutarı kadar iade alacaktır.  Dijital öğrenci kart sahipleri 3,74 ₺, öğretmen 5,49 ₺, tam 7,67 ₺ ödül kazanabilecektir.

Hediye geçiş tutarı elektronik para olarak QR ödemesi yapılan dijital karta yüklenecektir.
QR kodla geçiş özelliği Marmaray, otobüs, metrobüs, metro ve Şehir Hatlarında geçerli ödeme noktalarında kullanılabilmektedir. 
Kampanyadan daha önce dijital kartları ile geçiş yapmamış İstanbulkart Mobil kullanıcıları yararlanabilir.

-Kampanya dönemi boyunca, kampanyadan birden fazla kez faydalanılabilir.
- Ücretsiz kart sahiplerine dijital kart tanımlanmadığı için bu kampanyadan faydalanamayacaktır. 
- Kampanyadan faydalanabilmek için kampanyaya katılmadan önce İstanbulkart’ın kişiselleştirilmiş olması, açık rıza tercihlerinin açık olması ve en az bir ticari elektronik ileti izninin verilmiş olması gereklidir. 

- Ödüllendirme bilgisi İstanbulkart Mobil kullanıcılarına push bildirimi ya da SMS olarak yapılacaktır.
- Kullanıcının push bildirimi kapalı olması halinde Belbim AŞ kayıtlarında kullanıcının SMS ticari elektronik ileti izni varsa ödül bilgilendirmesi SMS ile yapılacaktır. SMS ile ticari elektronik ileti izni yoksa kullanıcılara ödül TL yüklemesi yapılacak ancak SMS iletişimi yapılamayacaktır.  

-Sistemsel gecikmelerden kaynaklı ödül TL yüklemelerinde oluşabilecek aksaklıklarda BELBİM AŞ müşteri memnuniyeti kapsamında TL ödül yüklemesini en kısa sürede gerçekleştirecektir.
- Belbim AŞ kampanyayı durdurma ve değişiklik yapma hakkını saklı tutar.

EDİTÖR NOTU: Bu haber 30 Ağustos 2022 tarihinde saat 03.20'te yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18 lira 18 kuruş Türk Lirası, euro 18 lira 19 kuruş Türk Lirası, altının gramı ise 1.015 lira 20 kuruş Türk Lirası değerindedir.