28 / 04 / 2024

İstanbulkart kullananlara müjde: Kasım indirimlerine İBB de katıldı!

İstanbulkart kullananlara müjde: Kasım indirimlerine İBB de katıldı!

Kasım ayının gelmesiyle birlikte indirimler peş peşe geldi. Efsane kasım indirimlerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) de katıldı. İşte kampanyanın detayları...



Kasım ayında başlayan alışverişlerdeki kampanya fırtınasına İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) de katıldı. Bu kapsamda iade koşullarını sağlayanlara İstanbulkart bakiyesi geri verilecek.

İBB, okulların açılmasıyla beraber öğrencilerin hem alışverişte hem de ulaşımda kullandığı İstanbulkart’a destek sağlama kararı aldı.

Bu kapsamda 1-30 Kasım 2023 tarihleri arasında cumartesi ve pazar günleri toplu taşıma araçlarında ilk (QR) karekod geçişlerinde yüzde 10 oranındaki bakiye iade edileceği açıklandı.

İstanbulkart kullananlara müjde: Kasım indirimlerine İBB de katıldı!

Öte yandan UKOME toplantısı, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce'nin başkanlığında Çırpıcı Sosyal Tesisleri'nde gerçekleşti.

Toplantıda, İstanbul'daki toplu ulaşım araçlarında kredi kartı, banka kartı ya da ön ödemeli kartla gerçekleştirilen ödemelerde alınan yüksek meblağ konusu görüşüldü.

Görüşmede, İstanbul Kart haricinde, bu konusu kartlardan otobüs, metro, vapur ve tramvay hatlarında 15 TL yerine 30 TL, metrobüste ise 22,25 TL yerine 60 TL ödenen ücrette indirime gidilmesi konuşuldu.

Bu noktada, ödemelerde yüzde 33,33 indirime gidilerek, banka kartı, kredi kartı ya da ön ödemeli kartla yapılan ödemelerde otobüs, metro, vapur ve tramvay hatlarında alınan ücretin 30 TL'den 20 TL'ye, metrobüste ise 60 TL'den 40 TL'ye düşürülmesi talep edildi.

Bu durumda yapılan oylamada gündem maddesi, oy birliğiyle kabul edildi.

Tarife değişikliği 1 Kasım itibarıyla geçerli oldu.

NTV'de yer alan detaylara göre, Toplantıda, gündem maddeleri arasındaki "taksi taşımacılığı talepleri" de masaya yatırıldı.

Bu kapsamda, ildeki taksi sorununun çözülmesi için minibüs ve taksi dolmuştan 8+1 taksiye dönüşüm hakkı kazanan ve dönüşümünü gerçekleştiren hak sahiplerinin, "Plakalarını ilk 3 sene içerisinde satamazlar" şartı iptal edildi.

8+1 taksiye dönüşmeyen hak sahiplerine ise sene başına kadar süre verildi.

Toplantıda ayrıca parkomat ve yayalaştırma projeleriyle ilgili kararlar da alındı.

Piyasalar yeni haftaya yükselişle başladı! Brent petrolün varil fiyatı 85,29 dolar oldu!

Dubleks prefabrik evlerde kampanya resmen başladı! 4+1 ev 874 bin 900 TL'den 746 bin 900 TL'ye düştü!  

Didim'de konut imarlı arsa fırsatı! Bu tarihi kaçırmayın! 


Geri Dön