Ekonomi

İstanbulkart'a zam mı geldi? İstanbul’da toplu taşımaya zam mı geldi? İstanbulkart ne kadar oldu?

İstanbulkart’a zam mı geldi? İstanbul’da toplu taşımaya zam mı yapıldı? İşte merak edilen sorular!İstanbul’da yaşayan vatandaşlar, ulaşıma zam mı yapıldı, İstanbulkart’a zam mı geldi, İstanbul’da toplu taşımaya zam mı yapıldı? sorularının yanıtını arıyor

İstanbulkart’a zam haberi gündemde yer alıyor. İstanbul’da yaşayan vatandaşlar, ulaşıma zam mı yapıldı, İstanbulkart’a zam mı geldi, İstanbul’da toplu taşımaya zam mı yapıldı? sorularının yanıtını arıyor.

İstanbulkart’a zam yapıldı mı, yapılmadı mı? sorusu sorulmaya devam ediyor. İşte haberin merak edilen detayları…

İstanbulkart zam haberinin ardından milyonlarca İstanbullu konuya dair detayları araştırmaya başladı. İstanbulkart’a yapılan zam sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Bu haber sonrası sosyal medyadan tepkiler gelmeye başladı. Zam sonrası kentteki otobüs, metro, tramvay, vapur ve metrobüs gibi ulaşım araçlarında kullanılan anonim İstanbulkart bedeli 50 TL'ye çıktı.

İşte toplu taşımaya zam mı geldi, İstanbulkart ücreti ne kadar oldu, İstanbulkart kaç TL oldu? İşte habere dair detaylar...

Öğrenci, öğretmen ve 60 yaşını dolduranların toplu ulaşım araçlarında kullandığı "İndirimli Kart", 65 yaş üstü vatandaşlar ile zabıtalar, anneler, engelliler, emniyet hizmetlerinde çalışanlar, basın mensupları, milli sporcular ve sağlık çalışanlarının da kullandığı "Ücretsiz Kart" ve "Mavi Kart" ücretleri, yüzde 72 zam ile 35 liradan 60 liraya yükseltildi.

İSTANBULKART’A ZAM MI YAPILDI?

İstanbulkart’a yapılan zam haberi gündemde yer almaya devam ediyor. İstanbul’da yaşayan vatandaşlar, İstanbulkart’a zam yapılıp yapılmadığını öğrenmek için arama motorlarında hummalı bir araştırma içine girdiler. İstanbulkart’ın satış ücretlerine zam yapıldı. 25 TL’lik anomim İstanbulkart satış fiyatı 50 TL’ye yükseltildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) şirketi Belbim A.Ş, İstanbulkart'ın satış bedeline küresel çip krizi ve döviz kurlarında yaşanan dalgalanma nedeniyle 3 Şubat 2022 tarihinde zam yapıldığını açıklanmıştı. Uygulanan zam sonrası 13 TL'lik anonim İstanbulkart bedeli 25 TL'ye, Adakart,  indirimli İstanbulkart, Mavi Kart, ücretsiz kart ücretleri de 20 TL'den 35 TL'ye yükselmişti.

Artan maliyetler yüzünden İstanbulkart ücretlerine temmuz ayı itibariyle tekrar zam uygulandı. 25 TL'lik anonim İstanbulkart bedeli 50 TL oldu. İndirimli, Mavi Kart, ücretsiz kartlar, Adakart, kişiye özel İstanbulkart ücretleri de 35 TL’den 60 TL'ye çıktı.

TOKİ’den il il ucuz konut fiyatları! İşte beklenen haberin detayları!

İslam Memiş'ten gram altın yorumu! “ihtimaller azalıyor”

Dolar ve Euroda kritik süreç! Faiz ile yeni gelişme!