Kent Haberleri

İstanbulkartı olanlara müjde! Yetersiz bakiye ile yolculuk yapma devri başlayacak!

İstanbulkart sahiplerine güzel haber. İBB Meclisi Haziran ayı üçüncü oturumunda karar çıktı. İşte detaylar!İşte ayrıntılar…

İBB Meclisi Haziran ayında yapılan üçüncü oturumunda "İstanbulkart bakiyesi yetersiz olan dijital İstanbulkartı olan vatandaşlar, 15 TL bakiye sağlanması" şeklindeki teklif İBB Meclisi’ne sunuldu ve teklif, oybirliğiyle kabul edildi.

İşte ayrıntılar…

İBB Meclisi Haziran ayı üçüncü oturumu bugün yaptı. İstanbulkart bakiyesi yetersiz olan dijital İstanbulkart sahiplerine 15 TL bakiye sağlanmasına yönelik teklifi İBB Meclisi’ne götürüldü ve teklif, oybirliği ile kabul edildi.

Medyascope'un yaptığı habere göre; Komisyon raporunda bulunan bilgiler doğrultusunda, 2022 Ocak ile 2023 Aralık sonu itibari ile tüm İstanbul, 1 milyon 356 bin 160 İstanbulkart Mobil uygulama QR kullanıcısı olan 40 milyon 44 bin 321 kere turnikelerden geçti. 1 milyon 339 bin 620 geçişte olan yolcular yetersiz bakiyeden dolayı geçişini sağlayamadı. Aynı zaman diliminde "yetersiz bakiye" uyarısı ile karşı karşıya kalan İstanbulkart Mobil kullanıcı sayısı da 432 bin 70’di.

Yayınlanan rapora göre, günlük ortalama 6 bin 500 geçişte İstanbulkart Mobil kullanıcıları yetersiz bakiye uyarısı geliyor. "Yetersiz bakiye" uyarısı alan kartların sahiplerinin yüzde 62,40’ı aynı gün dolum yaparken, yüzde 13,68’i ilerleyen günlerde dolum yapmaktadır. Yüzde 23,92’si dolum yapmayarak İstanbulkart Mobil uygulamasını kullanmaktan da vazgeçiyor.

İSTANBULKART UYGULAMASI GÜNCELLENDİ!

İstanbulkart’ı dijitale hale getiren İstanbulkart Mobil uygulaması güncellendi. Android ve iOS için sunulan yeni güncellemeyle beraber iki yeni özellik devreye girdi. Uygulamayı geliştiren BELBİM, kullanıcı güvenliğini yükseltmek amacıyla kritik bir yeniliği vatandaşlara sundu.

İstanbulkart, İstanbul'da kullanılan elektronik bir bilet sistemidir. Bu sistem, İstanbul'da toplu taşıma kullanıcılarına kolay bir şekilde seyahat etme olanağı sunar. İstanbulkart uygulaması, akıllı telefonlar üzerinden İstanbulkart işlemlerini gerçekleştirmek için kullanılan bir uygulamadır.

İstanbulkart uygulaması güncellendi ve pek çok yeni özellik ekledi. Güncellemeyle birlikte, kullanıcılar artık uygulama üzerinden otomatik TL yüklemek artık mümkün olacak. Bu şekilde kart bakiyesinin belirli bir miktarın altına düşmesi halinde otomatik yüklenecek.

Spotify’a milyon dolarlık ceza!

Kültür Bakanlığı personel arıyor! 165 personeli alımı hakkında duyuru geldi!

Akbank Tatil harcamalarınızda da yanınızda! Siz harcarken kazanacaksınız! İşte detaylar!