28 / 04 / 2024

İstanbulkart'ta yeni dönem başlıyor! Artık minibüslerde de ödeme yapılabilecek!

İstanbulkart'ta yeni dönem başlıyor! Artık minibüslerde de ödeme yapılabilecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), minibüslerde İstanbulkart ile ödeme dönemini başlattığını duyurdu. Buna göre yapılacak olan uygulamada ilk etapta pilot bölge olarak seçilen Arnavutköy ilçesinde hayata geçmiş oldu. Minibüs yolcuları da aktarma ve indirim avantajlarından faydalanabilecekler. 



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), tarafından yapılan açıklamada, toplu taşımada tam entegrasyonu sağlayan “Ücret Entegrasyon Projesi”nin hayata geçirildiği açıklandı.

ekonomim.com'da yer alan habere göre; Yapılacak olan bu pilot uygulaması Arnavutköy ilçesinde başlayan proje ile minibüslerde de İstanbulkart ile ödeme yapılabilecek. Buna göre, ilk etapta, minibüsten otobüs statüsüne geçen 9 araçta başlayan uygulama, kısa sürede İstanbul geneline yayılacak. Proje sayesinde, İstanbul’un toplu ulaşımı, ücret entegrasyonuyla tam entegre hale gelmiş olacak. Böylece minibüs yolcuları da aktarma, ücretsiz ve indirim avantajlarından yararlanabilecek.

İstanbulkart ta yeni dönem başlıyor! Artık minibüslerde de ödeme yapılabilecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İBB Arnavutköy Kültür Merkezinde yapılan “Ücret Entegrasyon Projesi” tanıtım toplantısında konuşma yapan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gürkan Akgün, İstanbul’un en önemli meselesinin ulaşım olduğunu kaydederek şunları söyledi: “Minibüslerde ücret entegrasyonunun sağlayan bu proje ile İstanbul ulaşımı için önemli bir dönüşümü başlatıyoruz. Kurduğumuz altyapı sistemini İstanbul’un genelinde kurgulayacağız. İBB olarak hem İstanbul halkına konforlu entegre bir ulaşım hizmeti vermek hem de ulaşım esnafının sorunlarını çözmek için çalışıyoruz. Artık minibüsler de raylı sistemle, deniz yoluyla, otobüsle tam entegre olacak. Böylece toplu ulaşımda geçerli olan indirimli ve aktarmalı bilet avantajları minibüslerde de geçerli olacak. Burada  aktarmalı, ücretsiz, indirimli ödemeler İBB tarafından sübvanse edilecek. Arnavutköy başta olmak üzere tüm İstanbul için hayırlı olsun.” dedi. 

GEÇERLİ OLACAK HATLAR HANGİLERİ? 

Ücret entegrasyonundan ilk etapta 17+1 koltuk kapasitesindeki araçlar yararlanabilecek. Arnavutköy’deki proje kapsamındaki hatlar ise; ARN2, ARN3, ARN4, ARN5, ARN6, ARN7, ARN8 ARN9, ARN10 ve ARN11’dir.

İstanbulkartı olanlara kötü haber! Bakiye yüklemeden önce bakın! İşlem ücretleri değişti! 

İstanbulkart kullananlara müjde: Kasım indirimlerine İBB de katıldı!

İstanbul'da toplu taşımaya kart ayarı; İstanbulkart ile 22,5 TL, kredi kartıyla 60 TL

Minibüslerde İstanbulkart ne zaman geçerli olacak? İstanbul'da minibüslerde akbil mi basılacak?


 


Geri Dön