28 / 04 / 2024

İstanbulkart'ta yeni döneme girildi! İstanbulkart Mobil üzerinden ücretsiz para transferi dönemi başlıyor

İstanbulkart'ta yeni döneme girildi! İstanbulkart Mobil üzerinden ücretsiz para transferi dönemi başlıyor

İstanbulkart Mobil üzerinden ücretsiz para transferi dönemi başlayacağı açıklandı. Buna göre, İstanbullular, artık İstanbulkart Mobil uygulaması aracılığı ile kendi İstanbulkartları arasında veya istedikleri başka bir kullanıcının İstanbulkart'ına ücretsiz olarak para transferi yapabilecekler.



İstanbulkart Mobil, kullanıcılarına yeni bir kolaylık sunmaya hazırlanıyor. İstanbulkart kullanıcılarına özel olarak tasarlanan uygulama, artık para transferi işlemlerini de gerçekleştirebilecek. Yapılan duyuruya göre, İstanbulkartlar ve FAST ile diğer ödeme kuruluşları arasında para transferi hizmeti devreye girdiği duyuruldu.

ÜCRETSİZ GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Yapılan bu yeni özellik sayesinde, İstanbulkart Mobil kullanıcıları, IBAN paylaşmadan, KOLAS (Kolay Adres) sistemi ile cep telefonu numarası, e-posta adresi, T.C. kimlik numarası gibi bilgileri kullanarak para transferi yapabilecekler. Üstelik bu işlem, tüm İstanbulkart türleri arasında ücretsiz olarak gerçekleştirilebilecek.

İstanbulkart Mobil üzerinden yapılacak para transferi işlemi, fizikselden dijitale, dijitalden fiziksele, fizikselden fiziksele veya dijitalden dijitale şeklinde çeşitli transfer seçeneklerini kapsıyor. Bu da kullanıcılara geniş bir kullanım alanı sunuyor.

İstanbulkart ta yeni döneme girildi! İstanbulkart Mobil üzerinden ücretsiz para transferi dönemi başlıyor

karar.com'da yer alan habere göre; Yeni düzenleme ile İstanbulkart Mobil kullanıcıları, FAST ile diğer banka ve ödeme kuruluşları arasında 7/24 ücretsiz olarak para transferi yapabilecekler. Cep telefonu numarası, e-posta adresi, T.C. kimlik numarası gibi bilgilerle kolaylıkla para gönderip alabilecekler. Uygulama üzerinden kullanıcıya tanımlanan IBAN ise dijital hesaplardan FAST özelliği ile tüm banka ve ödeme kuruluşlarındaki hesaplar arasında para gönderimini ve alımını sağlayacak. Bu sayede kullanıcılar, finansal işlemlerini daha hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirebilecekler.

İstanbulkart'ta yeni dönem başlıyor! Artık minibüslerde de ödeme yapılabilecek!

İstanbulkartı olanlara kötü haber! Bakiye yüklemeden önce bakın! İşlem ücretleri değişti! 

İstanbulkart kullananlara müjde: Kasım indirimlerine İBB de katıldı!

İstanbul'da toplu taşımaya kart ayarı; İstanbulkart ile 22,5 TL, kredi kartıyla 60 TL

Minibüslerde İstanbulkart ne zaman geçerli olacak? İstanbul'da minibüslerde akbil mi basılacak?


Geri Dön