Genel

İstanbulLight 2017, 29 Mart'ta başlıyor!

Aydınlatma sektörünün deneyimli ve öncü fuarı IstanbulLight, 2017 yılında yeni mottosu ‘Life is LIGHT’ ve zenginleşen içeriği ile aydınlatma dünyasının geleceğini belirleyecek yeniliklere ve teknolojilere ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Aydınlatma sektörünün deneyimli ve öncü fuarı IstanbulLight, 2017 yılında yeni mottosu ‘Life is LIGHT’ ve zenginleşen içeriği ile aydınlatma dünyasının geleceğini belirleyecek yeniliklere ve teknolojilere ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.


Dünyanın en büyük organizasyon şirketlerinden biri olan UBM tarafından 29 Mart - 1 Nisan 2017 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek olan IstanbulLight, Aydınlatma Türk Milli Komitesi (ATMK) ile Aydınlatma Gereçleri İmalatçıları Derneği (AGİD) tarafından destekleniyor.


10 bin metrekare alanda 200’ün üzerinde yerli ve yabancı markanın katılımı ile gerçekleşmesi hedeflenen IstanbulLight 2017, cephe, park, bahçe, yol, tünel, spor, şehir güzelleştirme gibi dış mekan aydınlatmaları ve depo, fabrika, ofis, mağaza, market, otel, restoran gibi iç mekan aydınlatmaları, dekoratif aydınlatma, LED teknolojileri, aydınlatma aksesuarları ve komponentleri, aydınlatma tasarımcılığı ve bina otomasyon sistemlerine dair ürün ve hizmetleri 4 gün süreyle bir araya getirecek.


IstanbulLight 2017’nin aydınlatma sektörüne dair üreticiler, tasarımcılar, mimar ve akademisyenler ile ürün temsilcileri, distribütörler, bakanlık, belediye ve karayollarından karar vericiler, elektrik mühendisleri gibi geniş yelpazade 10 binin üzerinde ziyaretçi ağırlayacağını belirten IstanbulLight Aydınlatma Teknolojileri Fuarı Grup Direktörü Engin Er: “Aydınlatma sektörü Türkiye pazarı büyüklüğünün 2,5 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor. Sektörün ülkemiz için öngörülen yıllık büyüme oranı ise yüzde 6 ile 10 arasında. Özellikle son dönemde uygulanan kentsel dönüşüm seferberliği ve aydınlatma bilincinin gelişmesi, sektöre ivme kazandırdı” dedi ve şöyle devam etti: “Aydınlatma ekipmanları sektöründe ihracat konusunda büyük bir potansiyel mevcut. Bu nedenle IstanbulLight olarak özellikle yüksek katma değerli dekoratif aydınlatma ürünleri alanında üretim yapan katılımcı firmalarımızın pazar paylarını arttırmaya yönelik çalışmalarımızı yoğunlaştırdık”.


IstanbulLight’ın sektörün büyüme potansiyelini desteklemek üzere konseptini yenilediğini ve içeriğini zenginleştirdiğini ifade eden Engin Er: “2017 yılının mottosunu ‘Life is LIGHT’ olarak belirledik. Fuarımızda aydınlatma dünyasının geleceğini belirleyecek son teknolojik gelişmeler ve belediyelerimiz tarafından geliştirilecek projelerin yarışacağı Cephe/Mimari Işıklandırma Ödülleri, Light Forum, sektör profesyonellerini tasarımcılarla buluşturacak Aydınlatma Tasarımcıları Pavilyonu, Mimarlık, Şehir Güzelleştirme, Mağaza, Perakende, Yol, Spor, Mekan aydınlatmaları, Yeşil Bina, Aydınlatmanın İnsan Üzerine Etkileri, İş Güvenliği konulu paneller ve akademisyen, öğrenci ve firma temsilcilerini aynı mekanda buluşturarak yeni kariyer fırsatları ve eğitim programları için zemin hazırlayacak Kariyer Köşesi gibi yenilikler olacak” dedi.


Orta Doğu, Kuzey Afrika, Bağımsız Devletler Topluluğu, Balkanlar ve Doğu Avrupa ülkelerinin odak noktasında bulunan İstanbul, stratejik konumu ve gelişmekte olan Pazar potansiyeli ile cazibe merkezi olarak öne çıkıyor. Tüm bu nedenlerle profesyonellere hızla büyüyen pek çok sektörde birbirleriyle bağlantı kurma ve iş yapma imkanları sunan UBM, 2002 yılından bu yana İstanbulLight Aydınlatma Teknolojileri Fuarı ile İstanbul’un bölgenin aydınlatma sektörünün ortak buluşma noktası olmasına hizmet ediyor.


Dünyada ve Türkiye’de büyüme trendi yakalayan LED aydınlatma sektörü firmaları da pazardaki yerlerini güçlendirmek ve yeni iş bağlantıları kurmak amacıyla IstanbulLight fuarında yerlerini alacak. Daha az enerji ile daha çok ışık veren, tasarruf ve çevreci özellikleri ile aydınlatmada en çok gelişen pazar olan dünya LED aydınlatma sektörü, 2015 yılında yüzde 20 büyüyerek 150 milyon Euro büyüklüğe ulaştı. Önümüzdeki 4 yıllık süreçte sektörün yüzde 65 pazar payı ile 350 milyon Euro’luk bir büyüklüğe ulaşması öngörülüyor.


Türkiye’de özellikle son dönemde kentsel dönüşüm, konut ihtiyacı, konut dışı bina yatırımları ve dış mekan aydınlatması alanındaki gelişme potansiyeli, aydınlatma sektörünün büyüme dinamiklerini güçlendiriyor. Gelişmiş ülkelerle karşılaştırıldığında hane halkı, konut ve bina başına düşen aydınlatma birimi sayısının düşük olması, özellikle aydınlatma sektörü için önemli fırsatlar sunuyor.


Türkiye’de çoğunluğu atölye ölçeğinde işletmeler olmak üzere 3 bine yakın üretici bulunuyor. Ortalama 50 büyük ve 300’e yakın küçük ve orta ölçekli işletme kurumsal yapıları ile üretimin önemli bölümünü gerçekleştiriyor. Faaliyetlerin esas yoğunlaştığı alan ise genel aydınlatma. Ayrıca aydınlatma malzemeleri sektörünün ülkemizde istihdam ettiği kişi sayısı 10.000 civarında olup mevcut üretim firmalarının tam kapasite ile üretime geçmesi halinde bu sayı 20.000 kişiye yükseliyor.


Katılımcı Profili

- Dış Mekan Aydınlatması

Cephe Aydınlatması ve Şehir Güzelleştirme

Park/Bahçe Aydınlatması

Yol Aydınlatması

Tünel Aydınlatması

Spor ve Alan Aydınlatması

- İç Mekan Aydınlatması

Depo, Fabrika, Hangar Aydınlatması

Ofis, Hastane, Okul Aydınlatması

Mağaza, Market Aydınlatması

Otel, Restaurant Aydınlatması

- Dekoratif Aydınlatma

- LED Teknolojileri

- Aydınlatma Aksesuarları ve Komponentleri

- Aydınlatma Tasarımcılığı

- Bina Otomasyon Sistemleri

Ziyaretçi Profili

Aydınlatma Tasarımcıları

Aydınlatma Ürün Temsilcileri ve Distribütörler

Bakanlık, Belediye ve Karayolları Karar Vericileri

Akademisyenler ve Öğrenciler

Elektrik Mühendisleri

Endüstri Ürün Tasarımcıları

Enerji Tasarrufu Yetkili Makamları ve Danışmanları

İç Mekan Tasarımcıları

Perakende Tasarımcıları, Görsel Sunum Uzmanları

Tesis Müdürleri, Satın Alıcılar, Satın Alma Müdürleri, Teknik Müdürler

www.istanbullight.com