19 / 05 / 2024

İstanbullu Ankaralı İzmir'den ev istiyor

İstanbullu Ankaralı İzmir'den ev istiyor

Güzelbahçe Lagün Evleri'yle dikkat çeken Özdemir İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Yüksek Mimar Mehmet Ali Özdemir, ÖTV indiriminden sonra ev piyasasını değerlendirdi



Türkiye çapında 32 yıldır önemli projelere imza atan, son olarak Güzelbahçe Lagün Evleri'yle dikkat çeken Özdemir İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Yüksek Mimar Mehmet Ali Özdemir, ÖTV indiriminden sonra ev fiyatlarının cazip hale geldiğini vurguladı, "Şimdi ev almanın tam sırası. Çünkü ev fiyatları daha fazla düşmez. Güzelbahçe Lagün Evleri'ne yoğun ilgi var. Sadece İzmir'den değil, İstanbul ve Ankara'dan çok sayıda kişi ilgi gösteriyor" diye konuştu.

Kredi desteği

Türkiye'yi de etkileyen ekonomik krizin bu kadar hissedilmesinin nedeninin sadece finansal değil, psikolojik etkenlere de bağlı olduğunu belirten Özdemir, yüzde 18'lik ÖTV'nin yüzde 8'e çekilmesiyle böyle bir rahatlama yaşandığını kaydetti. ÖTV indiriminin en çok otomotivi canlandırdığını ifade eden Özdemir, inşaat sektöründe uzun süredir beklenen canlanmanın bahar aylarında başladığını; bu gelişmenin çok sevindirici olduğunu dile getirdi. Özel tüketim vergisi indiriminin sektörü canlandırmak için tek başına yeterli olamayacağına dikkat çeken Özdemir, bankaların da uygun faizli bireysel konut kredileriyle inşaatı desteklemesi gerektiğini vurguladı.

Psikoloji önemli

Çeşme otoyolu Seferihisar çıkışına bir kilometre mesafedeki Kahramandere mevkiinde 7 bin 250 metrekarelik alan üzerinde iki farklı tipte 16 villadan oluşan Güzelbahçe Lagün Evleri ile "Hem şehre yakın olup, hem de doğayla iç içe nasıl yaşarım" diyenlerin beklentilerine en uygun çözümü sunma hedefiyle yola çıktıklarını vurgulayan Özdemir, şunları söyledi: "İnşaat projeleri sadece fiziksel özellikleriyle değil, insan psikolojisine ve ruhuna sağladığı katkılar açısından da dikkatle inceleniyor. Güzelbahçe Lagün Evleri ile tüketicinin beklentilerini bu noktada çok iyi yakaladık. Proje, 200 metrekarelik yüzme havuzu ve 440 metrekarelik göletiyle benzerlerinden ayrılarak, İzmir'de yaşıyor olmanın ayrıcalığını, çağdaş ve konforlu bir tarzla birleştiriyor."

GazeteParc


Geri Dön