01 / 05 / 2024

İstanbullu Bodrum'da kelepir yazlık arıyor!

İstanbullu Bodrum'da kelepir yazlık arıyor!

Yarımadada kışın 120 bin olan nüfus, yazın 1 milyonu buluyor ve ikinci el, deniz görmeyen yazlıklar 55-60 bin liradan başlıyor



Bodrum, en çok İstanbulluların rağbet ettiği yazlık bölgesi. Halen onbinlerce konut satılmayı ve kiralanmayı bekliyor. Yarımadada kışın 120 bin olan nüfus, yazın 1 milyonu buluyor. İkinci el, deniz görmeyen yazlıklar 55-60 bin liradan başlıyor.

Bodrum yarımadısının genelinde portföyü olan Nazar Emlak'ın sahibi Ayhan Köylü, Bodrum'daki yazlıklara en çok İstanbullular ve Ankaralılalrın rağbet ettiğini söylüyor. "İzmirliler genelde buradan yazlık almaz; onların kendi yazlık beldeleri var" diyen Ayhan Köylü, Bodrum yarımadasında, 2+1 ve daha büyük, masrafsız yazlıklarının minimum 100 bin liraya alınabileceğini ifade ediyor.

İstanbullunun bütçesi az

Ayhan Köylü, "100 bin liranın altındaki yerler ailenin ihtiyacını karşılamaz. Fakat İstanbullular genelde küçük bütçelerle geliyor. Zaten minimum 2+1 daire istiyorlar. Üstelik `Denize sıfır sitede olsun, 70-80 bin lirayı geçmesin' diyorlar. 300 bin lira istenen yazlığa 70-80 bin lira teklif eden İstanbullulara bile rastladım" diyor.

İkinci el villa kaç lira

Bodrum'da, krriz zamanında bile yazlık fiyatlarının fazla gerilemediğini söyleyen Ayhan Köylü, "Bodrum'da her dönem her keseye göre yazlık var" diyor. Fazla bütçesi olmayıp Bodrum'da arsa alarak üzerine villa yapmak isteyenlere sitelerde ikinci el yazlık tavsiye eden Ayhan Köylü, "230 metrekarelik parsel düşünelim. Yüzde 15-30 imarı var. Arsa maliyeti ortalama 60 bin lira. İnşaat minimum 70 bin lira. Böyle bir arsanın olduğu yer, zaten altyapıya uzak. Oysa sırtlardaki sitelerde 130-150 bin liradan başlayan villa bulunuyor" diye konuşuyor.
Ali Öztürk/Hürriyet Seri ilanlar


Geri Dön