Genel

İstanbullular çifte bayram yaşayacak! İstanbul’da 23 Nisan Pazar günü nerede, hangi etkinlikler yapılacak?

Bu yıl iki bayram coşkusunu birden yaşıyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi de hem dini hem resmi bayram olan 23 Nisan Pazar günü İstanbullulara iki bayram coşkusunu birden yaşatmak için hem çocuklara hem yetişkinlere yönelik çeşitli etkinlikler düzenleyecek.İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) de dini ve ulusal bayramımızın aynı güne denk geldiği 23 Nisan Pazar günü şehrin dört bir yanında çeşitli etkinlikler düzenleyeceğini açıkladı

Ülke olarak bu yıl iki bayramı birden yaşamanın coşkusu içerisindeyiz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) de dini ve ulusal bayramımızın aynı güne denk geldiği 23 Nisan Pazar günü şehrin dört bir yanında çeşitli etkinlikler düzenleyeceğini açıkladı. İBB Kültür Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan etkinliklerde yüz boyamadan tiyatro ve illüzyon gösterilerine kadar çeşitli eğlence programları düzenlenecek.

İBB Kültür Dairesi Başkanlığı’nın organize ettiği etkinlikler Arnavutköy Kültür Merkezi, Bağcılar Pazar Alanı, Beykoz Küçüksu Mesire Alanı ve Sarayburnu’nda gerçekleştirilecek. İBB yetkilileri, düzenlecek illüzyon gösterilerinin çocuklar tarafından beğeni ile izlenmesini umut ettiklerini belirterek çocukların ayrıca yüz boyama, palyaço gösterileri, Survivor parkurları gibi pek çok etkinlik ile buluşacağını, dileyen bütün İstanbullularun bu etkinliklere katılabileceğini bildirdi.

KÜLTÜR MERKEZLERİ AÇIK OLACAK

İBB’den konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, bayramı sanatla zenginleştirmek isteyen İstanbullu minikler için 23 Nisan Pazar günü İBB Kültür Merkezlerinin sahnelerinin de açık olacağı belirtildi. Çocuk oyunları ücretsiz olarak sergilenecek.  Şehir Tiyatroları sahnelerinin de perdelerini çocuklar için 23 Nisan’da açacağı belirtilirken hem çocukları hem de yetişkinleri müzikal bir yolculuğa çıkaran senfonik masal ‘Fonikler Köyü’ nün ise Pazar günü saat 15.00’te CRR’de sahneleneceği bildirildi.

CUMHURİYET OTOBÜSÜ YOLLARDA

İBB’den yapılan yazılı açıklamada, ‘Demokrasi Yüzyılı’ etkinlikleri kapsamında tüm yaz boyunca İstanbul yollarında dolaşacak olan ‘Cumhuriyet Otobüsü’ nün ise 23 Nisan Pazar günü saat 12.30’da Sarayburnu’ndan yola çıkacağı bildirildi. Otobüs, bayram coşkusunu yaşamak isteyen İstanbulluların katılımıyla saat 11.00’d İBB Bandosu eşliğinde hareket edecek. Otobüsün ilk durağının ise Tuzla sahil tören alanı olacağı belirtildi.

BÜYÜK BULUŞMA MALTEPE’DE

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında metrolar da Ata bayrakları ve ilkokul fişleri ile süslenecek. Müze Gazhane, Miniatürk ve Panorama 1453 Tarih Müzesi’nde de çocuklar için gün boyu etkinlikler düzenleneceği belirtilirken, İBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı’nın Hataylı çocuklar için kuracağı Oyun İstanbul ve Yaban İstanbul Oyun Alanı’nda da dileyen çocukların keyifli anlar geçireceği belirtildi.

23 Nisan bayramına özel düzenlenen etkinliklerde büyük buluşmanın ise Maltepe Etkinlik Alanı’nda gerçekleşeceği belirtilirken, birbirinden renkli ve eğlenceli etkinliklerin düzenleneceği Maltepe’deki ‘23 Nisan Çocuk Karnavalı’nda çocukların eğlenceye doyacağı kaydedildi.

HATAY'DA 23 NİSAN GÖSTERİLERİ

Maltepe etkinlik alanında saat 11.00’den itibaren DJ Müzik,  Kids Zumba, Arı Maya, Mahalle Evleri Çocuk Korosu, Çocuk Tiyatrosu Müzikali "Niloya",  Mehmet Erbil ile Masal Tiyatrosu Çocuk Tiyatrosu Müzikali "Kukuli" etkinliklerinin yanı sıra atölyeler, illüzyon ve cambaz gösterileri yapılacak.

Saat 15.00’de ise sahneye Aleyna Tilki’nin çıkarak sevilen şarkılarıyla çocukları ve yetişkinleri coşturacağı belirtildi. Ayrıca Hataylı çocuklar için de etkinlik düzenleyecek olan İBB dayanışma tırı ile mahalle mahalle köy köy gezerek çocuklar ve yetişkinler için çok sayıda etkinlik gerçekleştirecek.