27 / 04 / 2024

İstanbullular dikkat! Galata Köprüsü onarıma giriyor! Yola çıkmadan önce yeni güzergahlara bakın!

İstanbullular dikkat! Galata Köprüsü onarıma giriyor! Yola çıkmadan önce yeni güzergahlara bakın!

Yeni Galata Köprüsü’nda olası İstanbul depremine hazırlık kapsamında onarım çalışmaları başlayacak. 13 Ağustos Pazar günü başlayacak ve 40 gün sürecek çalışmalar nedeniyle trafik akışı değişecek.



İstanbul’un önemli köprülerinden biri olan Galata Köprüsü’nün bakıma gireceği bildirildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, Galata Köprüsü’nde 13 Ağustos Pazar günü başlayacak bakım çalışmalarının 40 gün süreceği ancak çalışmalardan tramvay seferlerinin etkilenmeyeceği belirtildi.                

Haliç’te en önemli merkezleri birbirine bağlayan ve üzerinden tramvay hattının geçtiği Galata Köprüsü’nün 29 yıl aradan sonra ilk kez bakıma alınacağı açıklandı. Bakım çalışmaları kapsamında; derz değişimi ve asfalt yenileme işleri yapılacak. İki etaplı olarak planlanan çalışmaların 40 gün devam edeceği ve ilk etabın 13 Ağustos Pazar gecesi 00.00’da başlayacağı bildirildi. Çalışmalardan tramvay seferlerinin etkilenmeyeceği belirtilirken, otoüs seferlerinin ise belirlenen geçici güzergahlardan yapılacağı belirtildi.  

İSTANBUL DEPREMİNE HAZIRLIK

Yeni Galata Köprüsü, 1994 yılında inşa edilmişti. 490 metre uzunluğunda ve 42 metre genişliğindeki Yeni Galata Köprüsü üzerinde 3x2 şeritli yol ile tramvay hattı bulunuyor. 29 yıl sonra yapılacak derz değişimi ve asfalt yenileme inşaat çalışmaları ile köprünün olası İstanbul depremine hazırlanması planlanıyor.

Yapılan yazılı açıklamada, Galata Köprüsü’nün açılır kapanır çelik tabliyeleri üzerinde geçmişte yapılan asfalt tamiratlarının da baskül sistemine yani açılır-kapanır sisteme fazla ağırlık yaptığı ve bu yüzden sorunlar oluşturduğunun tespit edildiği kaydedildi. Onarım çalışmaları ile hem açılır kapanır çelik tabliyeler üzerindeki bu ağırlığın alınacağı, hem de çelik köprü tabliyesine uygun, güneşte erimeyen trinidad asfalt üretiminin yapılacağı belirtildi.

Öte yandan deniz ve yağmur sularına karşı köprüyü koruyan mevcut yalıtım tabakasının da sökülerek yenileneceği bildirildi.

TRAFİK AKIŞI DEĞİŞECEK

Galata Köprüsü’ndeki bakım çalışmaları nedeniyle trafik akışının da değişeceği açıklandı. Köprüde, ilk etapta Karaköy – Eminönü istikameti, ikinci etapta ise Eminönü - Karaköy istikametinin trafiğe kapatılacağı bildirildi.

İlk etapta; Karaköy’den Eminönü istikametine gidecek olan araçların Karaköy’den Tersane Caddesi’ne yönlendirileceği, Atatürk Köprüsü’nü takiben Unkapanı Kavşağı ve Ragıp Gümüşpala Caddesi üzerinden Eminönü istikametine ulaşımın sağlanacağı belirtildi.

İkinci etapta ise Eminönü’nden Karaköy istikametine gidecek olan araçların Eminönü’nden Ragıp Gümüşpala Caddesine yönlendirileceği, Unkapanı Kavşağını takiben Atatürk Köprüsü ve Tersane Caddesi üzerinden Karaköy istikametine ulaşımın sağlanacağı bilgisi verildi. sağlanacak. Bölge esnafına kapamadan 1 gün önce bilgilendirme SMS’i de geçilecek. Çalışmalardan tramvay seferleri etkilenmeyecek. Otobüs seferleri ise belirlenen geçici güzergâhlardan yapılacak. 


Geri Dön