Ulaşım

İstanbullular dikkat! O metro hatları yaz aylarında açılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul'daki metro hatları ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte Bakan Adil Karaismailoğlu'nun konuyla ilgili o açıklamaları... Mega kent İstanbul'da hayata geçirilen metro hatları ile ilgili son dakika gelişmelerini aktaran Bakan Adil Karaismailoğlu, 2022 yılı sonu sonu itibarıyle Ankara-Sivas YHT Hattı'nı hizmete açacaklarını söyledi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, The Ankara Otel'de gerçekleştirilen iftar programında önemli açıklamalar yaptı. 

Mega kent İstanbul'da hayata geçirilen metro hatları ile ilgili son dakika gelişmelerini aktaran Bakan Adil Karaismailoğlu, 2022 yılı sonu sonu itibarıyle Ankara-Sivas YHT Hattı'nı hizmete açacaklarını söyledi.

Peki İstanbul'daki metro hatları ne zaman açılacak? İşte Bakan Adil Karaismailoğlu'nun açıklamaları...
 

İstanbul'daki metro hatları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada yaz ayları itibarıyla metro hatlarını açmaya başlayacaklarını kaydeden Bakan Karaismailoğlu, "İlk Kağıthane-Havalimanı Metro Hattı ile başlıyoruz açmaya, peşinden Kadıköy-Kartal-Pendik bağlantısını Sabiha Gökçen'e kadar uzatacağız. Ayrıca Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'ne yönelik 6,5 kilometre metro hattını da ağustos ayı itibarıyla bitirmeyi hedefledik. Belediyenin sorumluluğunda olan 100 kilometrelik metro hattının da bir an önce bitmesi gerekiyor. Çünkü bunlar beraber planlanmış ve birbirini tamamlayan projelerdir. O yüzden o tarafı da teşvik ediyoruz ki bir an önce bu projeler bitsin ve beraber İstanbul'a hizmet etsinler. Şu anda onları göremiyoruz ama inşallah önümüzdeki yıllarda biraz daha hızlandırırlar." şeklinde konuştu.
 

Otobüs bileti fiyatları uçuşa geçti! Metro, Kamil Koç, Pamukkale, Ulusoy ve Varan otobüs bileti Nisan fiyat listesi...

İBB'den çift bilet tarifesi! Hangi hatlarda çift bilet basılıyor? Metro, metrobüs, Marmaray'da fiyat listesi

Ümraniye-Göztepe Metrosu'nda hak edişler ödenmedi! Metro inşaatı durduruldu!